22 juni 2016

SailWise in korte film op Ziggo Sport

Vanavond verschijnt een mooie korte film om 20.30 uur op Ziggo Sport - kanaal 14.

Omdat de wind geen onderscheid maakt 
Peter (38) en Susan (36), deelnemers van SailWise, zijn beiden slechtziend geboren. Waar Peter nauwelijks nog iets kan zien, kan Susan nog af en toe een kleur waarnemen. Twee jaar geleden hebben zij elkaar ontmoet tijdens een diner voor slechtzienden. 'Het was geen liefde op het eerste gezicht, want dat kan niet' grappen ze graag. Toch was er al meteen een klik. 

Het is soms lastig meekomen in de 'allesziende' wereld. Peter is zelfs met een burn-out in een revalidatiecentrum terecht gekomen waar hij helemaal opnieuw heeft moeten leren leven. Alle voorgaande jaren probeerde hij zijn hoofd boven water te houden tussen de mensen zonder visuele beperking. Het heeft hen beiden op eigen manier veel moeite gekost te accepteren dat ze verder moesten leven met een visuele handicap. Nu vinden Susan en Peter veel steun bij elkaar maar ook in de grote gedeelde passie voor watersporten.

We zien hier hoe het leven eruitziet voor mensen die te maken hebben met een visuele handicap. We zien de verschillen maar ook de overeenkomsten met de alledaagse levens zoals we deze kennen. Behalve op het water hebben Peter en Susan weinig plekken waar ze zich volledig vrij kunnen voelen. Het water geeft Peter en Susan dan ook een onafhankelijk en krachtig gevoel.  De film laat zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

Bekijk hier de trailer

Bekijk de korte film op Ziggo Sport - kanaal 14:

Woensdag 22 juni              20.30 u
Donderdag 23 juni             09.00 u (herhaling)
Zondag 26 juni                   17.30 u (herhaling)
Woensdag 29 juni              23.15 u (herhaling) 

De film én uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Ziggo Sport, Fonds Gehandicaptensport en Delta Lloyd.

Terug naar het overzicht