8 juli 2022

SailWise ontvangt nieuwe hulpmiddelen van Stichting BLADT Charity

Dankzij een financiële donatie van Stichting BLADT Charity heeft watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen een nieuwe buitenboordmotor voor haar pontonboot en een tillift voor de aangepaste catamaran Beatrix ontvangen. De boten van It Sailhûs zijn erg in trek, omdat deze ruimte bieden voor meerdere rolstoelen en mensen met een beperking zelf kunnen varen op de schepen.

“Ons doel is mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk te laten watersporten”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. SailWise organiseert vanaf drie locaties in Nederland watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. It Sailhûs is één van deze locaties en ligt direct aan de Fluessen, het grootste meer van Friesland. “Onze vakanties zijn niet alleen toegankelijk, maar ook betaalbaar”, aldus Rietbergen. “Dat kunnen we alleen mogelijk maken dankzij de steun van Stichting BLADT Charity en andere sponsoren en donateurs. Het varen met mensen met een beperking brengt veel meerkosten met zich mee en er zijn elk jaar nieuwe investeringen noodzakelijk.” Deelnemers van de vakanties van SailWise betalen maar zo’n 50% van de totale kostprijs.

Met de donatie van Stichting BLADT Charity heeft SailWise een nieuwe buitenboordmotor voor de pontonboot aan kunnen schaffen. De pontonboten van SailWise zijn rolstoeltoegankelijk, makkelijk te bedienen en ook te besturen vanuit de rolstoel. Daarnaast heeft de catamaran Beatrix dankzij de stichting een nieuwe tillift voor de sanitaire ruimte gekregen. Deze was er nog niet, maar wel belangrijk om iedereen te kunnen helpen aan boord. De boten bij It Sailhûs worden gebruikt tijdens zeilvakanties van SailWise, maar kunnen ook los geboekt worden.

Terug naar het overzicht