22 april 2022

SailWiseCup levert 17.540 euro op

We konden weer! Na een evenementenstop van twee jaar door corona, organiseerde Waterland Yacht Charter op woensdag 20 april voor de 12e keer de SailWiseCup!

De teams van 11 boten verzamelden zich in de zeilschool op Jachthaven Waterland voor koffie en palaver met de briefing voor de deelnemers. Het wedstrijddeel stond onder leiding van Arjen Wildeboer, die voor deze dag 3 wedstrijden had gepland: 2 maal een korte baan en daarna een long-distance. De weersvoorspelling was geweldig: zon en noordoosten wind, dus de zeilers waren bepakt met zonnebril, zonnebrand en caps. Na het inschepen met een korte uitleg van de boot voorzien van eten en drinken, plus het benodigde enthousiasme zette men vaart richting Volendam. Als startschip fungeerde de Knorhaan van Gijs Witteman.

Tegen 15.30 uur waren alle schepen weer terug in de jachthaven; de schepen zonder averij, alle zeilers met een voldane glimlach op het gezicht: de zeilcondities waren super! Op het terras van restaurant JOON werden de deelnemers met een drankje en hapje ontvangen en werd er nog gezellig nagekaart over de races. Tijdens deze nazit werden aan drie bedrijven door kunstenares Jantiene Kroeze gesponserde Sailwise voetjes uitgereikt als waardering voor 10x deelname SailWiseCup: Multimetaal, C&M Laboursupply en ingenieursbureau Mol!

Winnaars

De échte winnaar van de dag was SailWise: deze SailWiseCup heeft maar liefst € 17.540  opgebracht. Renske Rietbergen, directeur van Sailwise, gaf een toelichting aan de deelnemers over de bestemming van deze prachtige opbrengst: door deze bijdrage kan bij het watersporteiland Robinson Crusoein Loosdrecht onder meer een nieuwe elektromotor voor de rolstoelboot worden gerealiseerd.

De winnaar van de SailWiseCup 2022 was het team Ingenieursbureau Mol uit Wateringen, op de voet gevolgd door het team van Marin.nl en Hienfeld.nl.

De opbrengst van deze SailWiseCup kon worden gerealiseerd dankzij: Hienfeld.nl, MultiMetaal, Rotary Monnickendam, Sunforce, ingenieursburo Mol, Restaurant JOON, C&MLabourSupply, Waterland Yacht Charter, Gemeente Waterland, Marin.nl,  Mastboom Coaching, Team Aarts, Gerlsma, Muijsers, v.Unik, Roos, Boon en de Jong, Autobedrijf Mouris, Villa Vormgeving en Waterland Monnickendam.

Geslaagde dag

Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. Bedrijven en organisaties huren een boot en voor deze wedstrijd bij Waterland en brengen middels dit inschrijfgeld een bedrag bijeen voor deze doelgroep

“Het was een super geslaagde dag”, vertelt Nienke Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren dit jaar 79 deelnemers op elf boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: vijf deelnemers hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”

Over Waterland Yacht Charter

Waterland Yacht Charter is al ruim een kwart eeuw een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit Jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 38 voet) en X-Yachts (34 tot 37 voet). Voor dagverhuur en abonnementhuur  zijn er een Fox-22 en J/80 beschikbaar. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend.

Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hierin is ook Waterland Yacht Service (tuigerij en bootonderhoud) en Jachthaven Waterland ondergebracht. Jachthaven Waterland is als haven koploper in de Blauwe Vlag, heeft weer de groene Wimpel 2022 behaald en beschikt over uitgebreide en moderne faciliteiten, waaronder een (CO2 neutraal) toiletgebouw, afvaleiland, picknickplaatsen, een speeltuin, goed werkende wifi en een 15 tons kraan en mogelijkheden voor winterberging. Meer informatie op www.waterlandyacht.nl.

Terug naar het overzicht