23 maart 2023

Steun onze inclusieve zeilteams tijdens de BRIO zeilmarathon

Op 13 mei 2023 zeilt SailWise met drie inclusieve zeilteams mee met de BRIO zeilmarathon: een prachtige zeilmarathon waar 150 zeilboten een afstand van 60 kilometer afleggen over de Friese meren. Drie zeilteams doen namens SailWise mee aan deze zware zeilwedstrijd. De zeilteams bestaan uit vrijwilligers van SailWise en mensen met een beperking. Daarmee laten we zien dat iedereen kan watersporten - of je nu een beperking hebt of niet - én halen we geld op zodat meer mensen met een beperking kunnen watersporten.

Wat wordt er met het opgehaalde geld gedaan?

SailWise beschikt over meerdere rolstoelvriendelijke en aangepaste groepsaccommodaties, volledig aangepaste schepen en klein watersportmateriaal. Ieder jaar zijn onderhoud en keuringen nodig om alles veilig, duurzaam en verzorgd te houden. Daarnaast investeert SailWise in (deels verplichte) professionalisering- en veiligheidstrainingen van personeel en vrijwilligers.

Al deze zaken zijn nodig om de zorg en veiligheid van deelnemers tijdens hun vakantie te kunnen waarborgen. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan. Toch is een vakantie bij SailWise niet duurder dan een watersportvakantie voor mensen zonder beperking. Dit kan dankzij de steun van fondsen en trouwe sponsors! Ook jij kunt er voor zorgen dat watersport voor iedereen toegankelijk én betaalbaar is.

BRIO zeilmarathon

De BRIO zeilmarathon is een prachtige zeilmarathon die jaarlijks in het voorjaar wordt georganiseerd door watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. Deze zeilwedstrijd is sinds 1988 uitgegroeid tot een groots evenement waar 150 open zeilboten met zo’n 450 deelnemers een afstand van 60 km afleggen over de Friese meren. De dag staat in het teken van zeilen, peddelen en jagen, om een snelle eindtijd neer te zetten bij de finish in Terherne. We zeilen non-stop zo'n 10 uur met polyvalken en zonder motor. Het is een zware race, maar we gaan geen uitdaging uit de weg. Tijdens onze zeilvakanties doen we ook niet anders. Mensen ontdekken bij SailWise vaak dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Het maakt niet uit hoe zwaar je beperking is, we vinden wel een manier waarop je actief mee kan zeilen.

Doneer voor toegankelijke watersport!

Wil jij onze zeilteams steunen en vind je het belangrijk dat watersport toegankelijk is én blijft voor iedereen? Doneer dan nu! Met jouw hulp kunnen mensen met een beperking blijven watersporten bij SailWise.

Help mee

Wil je ons helpen meer donaties te werven? Deel dan onze berichten op Facebook, roep jouw contacten via WhatsApp op om te doneren of print onze donatieposter en hang deze op!
Download hier de poster met qrcode >>

Terug naar het overzicht