16 november 2017

Symposium meerwaarde watersport

Vandaag werd tijdens een symposium het rapport ‘De meerwaarde van watersportactiviteiten voor mensen met een beperking’ gepresenteerd. Het rapport bevat de verslaglegging van de onderzoeken die de afgelopen twee jaar zijn uitgevoerd door de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research in opdracht van SailWise.

En de resultaten om trots op te zijn. Deelname aan watersportactiviteiten en –vakanties is meer dan een onvergetelijke tijd op het water. De activiteiten hebben ook een meerwaarde voor het dagelijks leven op kortere of langere termijn: deelname draagt bij aan zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het accepteren en weer opnieuw kennen van het eigen lichaam. Daarnaast zijn de deelnemers en vrijwilligers zeer te spreken over de SailWise-aanpak, samen te vatten in ‘normaal wat normaal kan en speciaal wat special moet’.

Wij willen alle onderzoekers van de Universiteit van Wageningen zeer bedanken voor het uitvoeren van het onderzoek. Daarnaast gaat onze dank ook uit naar de collega’s op de accommodaties van SailWise, alle deelnemers aan het onderzoek en de begeleidingscommissie van het onderzoeksproject.

Terug naar het overzicht