13 maart 2023

Trainingen en workshops voor vrijwilligers

Vrijwilligers zijn ons kostbaarste kapitaal. Zonder hun hulp kunnen mensen met een beperking niet bij SailWise watersporten. Als vrijwilliger investeer je tijd en energie in SailWise en we willen daar ook wat voor terug geven. Daarom organiseren we trainingen en workshops voor onze vrijwilligers. Dat doen we zodat onze vrijwilligers zich kunnen blijven ontwikkelen, maar ook als blijk van waardering voor alle inzet. In maart en april staan onderstaande trainingen gepland waarvoor vrijwilligers zich kunnen aanmelden.

'Train de trainer' workshop visuele beperking

We zoeken vrijwilligers die andere vrijwilligers willen trainen in de omgang met mensen met een visuele beperking. Daarom organiseren wij i.s.m. Accessibility (onderdeel van Bartiméus) een Train de trainer-workshop op vrijdag 17 maart van 10.00 tot 17.00 uur in Zeist.

Tijdens deze training krijg je in de ochtend tips en handvatten hoe je deelnemers met een visuele beperking kunt begeleiden en hen de best mogelijke ervaring kunt bieden tijdens onze watersportvakanties. Tijdens het middagdeel leer je hoe je deze training in de toekomst zelf kunt geven aan (nieuwe) vrijwilligers van SailWise.

Wil je deelnemen aan deze “train de trainer” en ben je beschikbaar om deze training minimaal eenmaal per jaar zelf te geven? Stuur dan uiterlijk 6 maart een e-mail met je motivatie en eventuele ervaring met het geven van trainingen naar a.v.balen@sailwise.nl. Voor deze training nemen we wij de kosten voor onze rekening. Er is plek voor maximaal 15 personen, dus meld je snel aan!

Kano-workshop

Voor SailWise-vrijwilligers die hun kanovaardigheden willen verbeteren, organiseren we op zaterdag 1 april van 12.00 tot 16.00 uur een kanoworkshop bij Kanovereniging Keistad in Amersfoort.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basis kanotechniek (insteek van de peddel, gebruik van rompdraai, uithalen van de peddel)
  • Lage steun-techniek (basistechniek om het omslaan te voorkomen bij een instabiele kano)
  • Tips & trics om veilig te kunnen kanoën

Wil je erbij zijn, meld je dan uiterlijk 20 maart aan door een e-mail te sturen naar a.v.balen@sailwise.nl! De kosten voor deze workshop nemen wij voor onze rekening. Vrijwilligers die op Robinson Crusoe varen, krijgen voorrang bij hun inschrijving voor deze workshop. Er is plek voor 16 mensen en vol=vol.

* Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel je kanovaardigheden verbeteren? Vraag je lokale kanovereniging! Bij veel kanoclubs worden soortgelijke workshops en trainingen aangeboden.

Terug naar het overzicht