26 juni 2020

Vacature: voorzitter Raad van Toezicht

SailWise is al meer dan 45 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en –vakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Wij gaan uit van de filosofie dat watersport en actieve vakanties op het water een ideaal middel zijn om bij te dragen aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een beperking. Bij SailWise ontdekken ze wat ze wél kunnen. Op en rond het water genieten onze gasten van een onvergetelijke én betaalbare vakantie.

We bieden onze vakanties en activiteiten aan vanaf drie locaties in Nederland: watersportcentrum It Sailhûs (Elahuizen, Friesland), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrecht, Noord-Holland) en tweemastklipper Lutgerdina (Enkhuizen, Noord-Holland). Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Bierkade in Enkhuizen. SailWise is een nonprofitorganisatie (15,5 fte) en erkend als ANBI.

Rol Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het door de directie uitgevoerde beleid van SailWise. Binnen de Raad van Toezicht is een groot aantal competenties verenigd: kennis en netwerken op onder meer het gebied van financiën, ondernemerschap, recht, reisbranche, zorg, HRM en gehandicaptensport. De leden van de Raad van SailWise hebben statutiair ook zitting in de Raad van Toezicht van Stichting ’t Packhuys Zorgbeheer (gelieerde stichting waarin watersportcentrum It Sailhûs is ondergebracht).

Functieomschrijving

Voor de Raad van Toezicht zoekt SailWise een voorzitter. De voorzitter is verantwoordelijk voor het creëren van de nodige voorwaarden voor het adequaat functioneren van de Raad van Toezicht en is daardoor het primaire aanspreekpunt. De voorzitter:

  • beschikt over bewezen bindende en bestuurlijke kwaliteiten;
  • geeft leiding aan de Raad van Toezicht en aan het toezichtproces;
  • kan op effectieve en efficiënte wijze leiding geven aan de vergaderingen;
  • kan, indien nodig, functioneren als boegbeeld van SailWise en de belangen van SailWise naar buiten toe uitdragen;
  • is in voldoende mate beschikbaar;
  • heeft een breed netwerk (overheid en/of bedrijfsleven).

Salaris

Het betreft een onbezoldigde functie.

Geïnteresseerd?

Stuur dan voor 15 juli 2020 een e-mail met uw reactie en cv naar g.nieuwboer@sailwise.nl. Heeft u nog vragen over de functie, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Ron Koopmeiners (interim directeur) op 06-10429704 of via r.koopmeiners@sailwise.nl.

Terug naar het overzicht