11 juni 2018

Vakantie voor mindervaliden in Friesland

Rolstoelgebonden? Blind? En toch kunnen genieten van een heerlijke vakantie in Friesland op en om het water? Ja natuurlijk! It Sailhûs beschikt over een aangepaste groepsaccommodatie en vier prachtige, volledig aangepaste en rolstoelvriendelijke 4- tot 6 persoons vakantiewoningen voor mindervaliden.

Aangepaste vakantie in Friesland

Vanuit It Sailhûs zijn er vele mogelijkheden om Friesland te verkennen: per boot, te voet, op de fiets of met de auto. Friesland is rijk aan cultuur en natuur.

Het is mogelijk om bij de aangepaste vakantiewoning een (zeil)boot te huren om zelfstandig mee het water op te gaan. Voor mindervaliden hebben we speciale aangepaste boten. Geniet van de mooie steden en dorpjes, zoals Balk, Sneek, Workum en Heeg. Of plan een bezoek aan Leeuwarden, met prachtige musea, heerlijke terrassen en leuke winkels.

Fryslân Culturele Hoofdstad 2018: toegankelijkheid voor mindervaliden

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 is er voor iedereen. Daarom streeft de organisatie naar een goede toegankelijkheid voor mindervaliden. De stichting LF 2018 en de producers van de events werken hiervoor samen met ondermeer de Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden, Talant, HOOR Friesland, MEE Friesland en medewerkers van verschillende gemeenten. 

Kom cultuursnuiven en boek een aangepaste vakantiewoning.

Terug naar het overzicht