16 juli 2017

Wie wordt de sporter van het jaar 2017?

Verkiezing Uniek Sporttalent van start!

Vanaf vandaag kan je jouw favoriete sporttalent nomineren voor de verkiezing “Uniek Sporttalent”. De verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden, het is een zoektocht naar de breedtesporter* met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken of iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Via www.unieksporttalent.nl kan er genomineerd worden.

Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek. Ben jij of ken jij hét sporttalent? Nomineer hem of haar via www.unieksporttalent.nl. Vanaf 1 oktober kan iedereen stemmen op de sporttalenten.

Een deskundige en onafhankelijke jury kiest de uiteindelijke winnaar. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaarstijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden.

Een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM.

 

Wie is jouw sporttalent van het jaar?
Terug naar het overzicht