21 april 2016

Waterland Sponsorcup levert €14.000 op!

Woensdag 20 april is de SailWise cup weer gezeild in Monnickendam. Na afloop van deze geslaagde zeildag mocht SailWise uit handen van Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 14.000 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert. Aan deze 7e sponsorcup deden achttien bedrijven mee. “We zijn blij verrast, vooral door de hoogte van het bedrag dit jaar en er heel blij mee”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, nu al voor de zevende maal. We zullen het bedrag gebruiken voor onze activiteiten. De bijdrage van vorig jaar is gebruikt voor een aanpassing op Robinson Crusoë met onder andere een aanpassing voor joystick besturing  op een van de boten aldaar.”

Sponsorcup
Het weer was puur Hollands: zonnig met een heldere wolkenlucht en windje Bft 1-3. Mooie condities om de wedstrijden in te zeilen. De wisseling in windkracht zorgde voor een extra uitdaging bij de deelnemers. Er zijn drie wedstrijden gezeild: twee keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstandswedstrijd.

Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers, J/Boats en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 76 enthousiaste deelnemers op dertien boten: niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. SailWise was de winnaar! We kijken al uit naar volgend jaar: vijf bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.” 

 

Terug naar het overzicht