20 december 2016

Wijzigingen in de Raad van Toezicht

Met ingang van 1 januari wijzigt de samenstelling van de Raad van Toezicht van SailWise. Luc Vlug neemt afscheid en Mat Botman zal toetreden tot de Raad van Toezicht.

Luc Vlug is sinds 2013 lid van de Raad van Toezicht en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe watersportcentrum It Sailhûs in Elahuizen. Voordat hij toetrad tot de Raad van Toezicht was Luc lid van de Commissie Bouw It Sailhûs die de directie van SailWise adviseerde bij dit omvangrijke project. Daarbij dacht Luc Vlug vooral in kansen zonder de eventuele risico’s niet uit het oog te verliezen. Erica Bakkum, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Luc, met hart voor de watersport en voor de medemens, maakte met zijn bijdrage van financiële expertise een bijzondere combinatie in de Raad van Toezicht waar. Daardoor maakte hij menig droom tot werkelijkheid, en altijd met optimisme en met geloof in wat kan!”

De plek van Luc Vlug wordt ingenomen door Mat Botman. Mat is geen onbekende voor SailWise. Hij is sinds 2011 vrijwilliger op het eiland Robinson Crusoe: “Ik ben elk jaar weer onder de indruk hoe de deelnemers genieten van het zeilen en het samenzijn op het eiland, ook als zij een zware handicap hebben”. Mat kiest ervoor om een andere invulling te geven aan het vrijwilligerswerk bij SailWise door zitting te nemen in de Raad van Toezicht. SailWise is erg blij met de toetreding van Mat Botman, vanwege zijn jarenlange ervaring als consultant en bestuursadviseur. Erica Bakkum: “Met de komst van Mat Botman hebben wij een zeer waardevolle aanvulling in de Raad van Toezicht verkregen. Mat heeft een relevant netwerk voor SailWise en ervaringen die er toe doen, waaronder voorheen als zeilinstructeur op Robinson Crusoe en als adviseur, docent en toezichthouder in diverse organisaties.

Terug naar het overzicht