25 september 2020

Zeil-10daagse voortijdig beëindigd

Motorproblemen gooien roet in het eten voor sponsortocht

Het doel was geld in te zamelen en aandacht te vragen voor SailWise, zodat watersport toegankelijk blijft voor mensen met een beperking. Motorproblemen gooien echter roet in het eten voor onze SailWise zeil-10daagse. Onze catamaran Beatrix ligt stil bij de Kaag en kan niet verder varen. De reparatie zal enkele dagen duren en dat maakt het onmogelijk om onze 10daagse te voltooien. We zijn verdrietig en ontdaan dat we deze sponsortocht een dag voor de finish moeten stopzetten.

Sponsortocht voor toegankelijke watersport

De Beatrix vertrok op 17 september uit Elahuizen, om via verschillende Nederlandse steden in 10 dagen naar Loosdrecht te varen. De tocht ging voorspoedig en trok veel aandacht. Dat gaf ons de mogelijkheid om te vertellen over het belang van watersport voor mensen met een beperking. Want we bieden onze doelgroep niet alleen een leuke tijd op het water. Watersporten geeft hen ook meer zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid in het dagelijks leven. Tijdens de tocht werd er volop gedoneerd aan de stichting, zodat zij hun activiteiten ook in de toekomst voort kunnen zetten.

Motorpech

In de ochtend van 25 september ging het mis. De koppeling van één van de motoren is gebroken, waardoor verder varen onverantwoord is. Het gaat dagen duren voordat de motor gerepareerd is en we verder kunnen varen. SailWise heeft daarom besloten de tocht voortijdig te beëindigen. We zijn ontdaan van deze enorme tegenvaller. Ons doel is nu de Beatrix en haar bemanning weer veilig naar de thuishaven te krijgen.

Einddoel niet behaald

Met het beëindigen van de sponsortocht is het einddoel van de zeil-10daagse niet behaald. Niet alleen hebben we onze eindbestemming niet bereikt, ook ons doel om 30.000,- voor toegankelijke watersport in te zamelen zullen we mogelijk niet halen. Met onze zeil-10daagse hebben we inmiddels zo’n 24.000,- ingezameld, maar we hebben meer nodig om onze watersportactiviteiten voort te kunnen zetten in 2021. Bovendien zal de reparatie van de Beatrix ook de nodige kosten met zich meebrengen.

Doneren kan nog steeds. Wie een bijdrage wil leveren, kan hier doneren >>

Terug naar het overzicht