16 mei 2022

Zeildag voor Rotterdammers met een beperking

Op zaterdag 4 juni kunnen gehandicapten uit Rotterdam en omgeving ontdekken hoeveel er voor hen mogelijk is op watersportgebied. Zeilen als je in een rolstoel zit, de boot besturen met je voeten of zeilen met een visuele beperking. Verschillende organisaties die aangepast zeilen mogelijk maken, laten deze dag op de Kralingse Plas zien, dat er geen beperkingen zijn om te gaan watersporten.

De dag wordt georganiseerd door Pro Regatta, Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas, WSVR en Hansa Sailing. Ook SailWise is aanwezig, die actieve watersportvakanties organiseert op verschillende locaties in Nederland.  “Een fysieke beperking hoeft geen beperking te zijn om te gaan watersporten”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. “Op watersportgebied is er enorm veel mogelijk. Zo kunnen mensen met een dwarslaesie zelfstandig zeilen met hulp van een joystick die ze met hun kin en mond bedienen.”

De verschillende organisaties zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers met watersportervaring, die het zeilen willen begeleiden. Behalve mensen met een beperking zijn ook zij van harte welkom op deze zeildag. Geïnteresseerden kunnen op 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur komen zeilen bij de KR&ZV de Maas, locatie Kralingse Plas aan de Kralingse Plaslaan 121 in Rotterdam.

Terug naar het overzicht