14 april 2021

Zeilers met handicap varen 24 uurs zeilestafette

Op 20 en 21 april wordt er in estafette 24 lang gezeild over de Loosdrechtse Plassen. Dat doen wij niet zelf, maar onze enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. Waarom? Omdat ze het belangrijk vinden dat watersport toegankelijk blijft en samen zoveel mogelijk geld op willen halen voor de renovatie van Robinson Crusoe. Want we hebben (zeker in deze tijd) hulp nodig om te kunnen renoveren. Actrice en cabaretière Funda Müjde lost het startschot voor de zeilestafette.

24uurs Zeilestafette

Lisette Koopmans is één van de zeilers van de 24uurs zeilestafette: “Sinds 2013 kom ik regelmatig op Robinson Crusoe. Door mijn spierziekte zit ik in een rolstoel, maar op het eiland maakt dat niet uit. Daar heb ik geleerd dat als ik iets wil, er linksom of rechtsom altijd wel mogelijkheden zijn. Ik kom vol energie terug en gebruik mijn ervaringen ook in mijn thuissituatie.” Tijdens de zeilestafette zeilen niet alleen deelnemers, maar ook vrijwilligers en medewerkers van SailWise mee in verschillende zeilboten. In etappes van 2 uur wisselen ze elkaar af. Lisette: “Ik ga met de ‘Eduard’ het water op . Daar kan ik gewoon met mijn rolstoel op en hoef ik niet in een aangepaste stoel getild te worden. Maar ik zeil net zo lief in de trimaran of ga waterskiën hoor. OP Robinson Crusoe voel ik me vrij en dat is een heel fijn gevoel.”

Funda Müjde

Actrice, cabaretière en columniste Funda Müjde is – net als o.a. Frits Wester en Dorian van Rijsselberghe – één van de leden van het SailWise Comité van Aanbeveling. Zij steunen de activiteiten van SailWise en dragen de stichting een warm hart toe. Funda lost op 20 april om 9.00 uur het startschot voor de 24uurs zeilestafette en zeilt mogelijk zelf ook een stuk mee over de Loosdrechtse Plassen.

Renovatie

De start en finish van de zeiltocht is bij watersporteiland Robinson Crusoe, waar deze actie om te doen is. De accommodatie op het eiland is aangepast en rolstoeltoegankelijk, maar hard toe aan een renovatie. Om ook in de toekomst onze watersportactiviteiten te kunnen organiseren en deelnemers de zorg te bieden die ze nodig hebben, moet de accommodatie gerenoveerd worden. We worden bijgestaan door fondsen en het bedrijfsleven, waar we heel dankbaar voor zijn, maar hebben nog een tekort om de financiering rond te krijgen. Met deze actie hopen we 25.000 euro op te halen. Wil jij helpen? Doneren kan al vanaf 5 euro. Kies hieronder zelf hoeveel jij bij wilt dragen en bouw mee aan Robinson Crusoe!

Terug naar het overzicht