Bij SailWise is iedereen gelijk

Monique

Reisverhaal van Monique

Ik ben als scouting-leidster van Wepadojep (Utrecht) meegeweest met onze scouts. Zij hebben allemaal een lichamelijke beperking en vallen dus allemaal in de doelgroep van SailWise. Met z’n allen hebben we een topweekend gehad op het eiland Robinson Crusoe.

 

Met de scouts op vakantie

Op vrijdagavond werden we met het pondje naar het eiland gebracht. Na een korte introductie zijn de scouts langzaamaan hun bed op gaan zoeken, om de volgende dag fris aan een mooie vaar- en zeildag te beginnen. Na een lekker ontbijt kon iedereen een boot kiezen waarmee hij/zij mee wilde gaan. Op iedere boot was een vrijwilliger van SailWise, de schipper en een leiding van de scouts. Iedereen kon zonder problemen ergens mee, of je nu gewoon kon lopen of in een (elektrische) rolstoel zat. In de speciale boten is iedereen gelijk!

Na de lunch mocht iedereen weer een boot kiezen. Dit keer stond er een speurtocht over de Loosdrechtse Plassen op het programma. Toen we daarna thuis kwamen, mochten de scouts – als ze dat wilden – met een waterskiplank achter een speedboot aan. Wat een plezier hebben we gehad!

Een hele vakantieweek in één weekend

Wat hebben we als scoutingleiding genoten van alle kinderen die we hebben zien genieten en groeien. En wat een topvrijwilligers waren erbij! Zij hebben ons overal bij geholpen en zorgden ervoor dat het ook voor ons als leiding aanvoelde als een vakantie. En wat voor vakantie! Er leek wel een hele vakantieweek in één weekend te zijn gestopt!

SailWise, bedankt voor het superweekend!

Terug naar het overzicht