Ik heb genoten, geleerd én gelachen!

Noreen

Reisverhaal van Noreen

In de zomer van 2019 heb ik een onvergetelijke week gehad in Elahuizen. Ik keek vooraf erg uit naar de vakantie, maar vond het ook best spannend. Nieuwe mensen, een nieuwe omgeving, een eerste vakantie zonder ouders… en wat als ik toch niet deel kan nemen aan de activiteiten vanwege mijn beperking?

Warm welkom

Al mijn angsten bleken totaal onterecht. Al bij aankomst was de sfeer ontspannen en kon iedereen zichzelf zijn. De vrijwilligers en bemanning doen er alles – maar dan ook echt álles – aan om je een warm welkom te geven en benaderen je zoals ieder ander.

De activiteiten zijn heel divers, uitdagend en ontspannen. En ze vonden altijd plaats na goed overleg. Zo was er voor ieder wat wils en uiteraard stond bij alles het ‘genieten’ bovenaan. Reisgenoten snappen als geen ander hoe het is om te leven met een beperking, ziekte of iets anders. En dat maakt dat je elkaar al snel in vertrouwen neemt en goed leert kennen.

Grenzen verleggen

Tijdens de week heb ik – in tegenstelling tot wanneer ik in mijn vertrouwde omgeving ben – veel grenzen verlegd. Hierdoor heb ik weer meer vertrouwen gekregen in mijn eigen lijf en geleerd dat de kansen voor het oprapen liggen, maar dat het aan mijzelf is wat ik ermee doe. Hoe dit komt weet ik niet, maar ik denk door het onbewuste gevoel voor veiligheid. Het water zorgt ervoor dat je ontspant en je dagelijkse zorgen even verdwijnen, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe dingen.

Niets is teveel

Ik heb genoten van het zeilen, maar ook van het kanoën. Ik vond het leuk om de plaatselijke dorpjes te bezoeken. Ontzettend veel waardering heb ik voor de bemanning en vrijwilligers, die er alles aan doen om je een warm welkom te geven, er een ontspannen week van te maken en dag en nacht voor je klaarstaan. Niets is teveel voor hen. Zo heb ik met de één midden in de nacht aan de thee gezeten omdat ik niet kon slapen en kreeg ik van weer een ander een knuffel omdat ze opmerkte dat ik erg moe was en een beetje heimwee had.

Kortom: ik heb genoten, geleerd en bovenal veel gelachen. Als ik het over mocht doen, dan zou ik direct 'ja' zeggen!

Terug naar het overzicht