Intens genot op het water

Reisverhaal van Anja

Waar moet ik beginnen? Het eiland Robinson Crusoe betekend zoveel voor me. In de week dat ik daar ben voel ik geen beperkingen en ben ik een met de bootjes en het water. Dat is wat voor mij het belangrijkste is aan een week zeilen. Je hoofd leeg maken.

Het opzoeken van grenzen doet goed. Dit jaar heb ik voor het eerst op de Catamaran gevaren. Eerder had ik er een beetje angst voor maar toen het eenmaal zover was voelde ik de spanning oplopen. Toen ik er op lag en gingen vertrekken verdween die angst als sneeuw voor de zon. Het gevoel wat je dan krijgt is niet te beschrijven. Echt niet, meer als intens genot.

Het gevoel van de wind door je haren, alleen de focus op de boot en de golven. Eigen baas over wat het bootje doet. Een lijn varen, heerlijk over het water staren naar ik weet niet waar. Naar de overkant want daar moet ik naar toe, maar ik weet niet hoe? Maar je vaart er in een keer naar toe. Ook dat is een gevoel van intens genot. Varend in een tri. De wind waait lekker door. We hebben flinke vaart. Het water spuit over de drijvers en ik word lekker nat, net als een echte waterrat.

Het is voor mij het mooiste wat er is. Ik heb niet meer nodig om intens genot te voelen.

Dat je daar ook de kans krijgt alleen te varen is ook iets bijzonders. Alleen in een boot, wat een beleving. Ik ervaar en ik beleef het allemaal zo puur. Uiteindelijk beland ik in het riet, maar dat geeft veel plezier, zelfs mijn broek wordt nat van de slappe lach, zelfs dat mag.

Ook het waterskiën is een belevenis op zich. Je voelt je zo vrij als een vogel en geniet intens van alleen het moment. De mooiegloed op het water en de golven waar je overheen klotst zijn voor mij intens genieten.

De vrijheid, niet naar de tijd kijken, het gevoel van alles kan, alles wat je maar wil is mogelijk is het niet linksom is het wel rechtsom. Het maakt niet uit hoelang het duurt voordat je goed zit in de boot als je maar goed zit. Het heerlijke koken wat je met zijn alle doet, altijd vers. Het zijn van die momenten die je daar een gouden randje geeft. In het dagelijks leven moet alles zo snel en vlug. Aan het einde van de week wil ik niet graag terug. Zo intens genoten van alles wat mogelijk is. Dat neem ik mee en daar kan ik nog lang op teren. Veel mensen kunnen er iets van leren. Ik ga er nog vaak lekker genieten.

 

Reisverhaal Anja
Terug naar het overzicht