'Mijn gedeelde passie tussen Scouting & SailWise'

Blog van Martin

Zolang ik mij kan herinneren heb ik iets met boten en varen. Helaas woonde ik als kind in een bosrijke omgeving, ver weg van bevaarbaar water. Gelukkig was daar Scouting, waar ik mijn energie ook goed in kwijt kon. Omdat ik een aangeboren rugafwijking heb, kwam ik bij een ‘bijzondere eisen’ (BE) groep terecht, tegenwoordig scouts met een beperking genoemd. Met watersport was ik niet bezig. Tot ik bij toeval kennis maakte met het watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise. Wat een ontdekking! Een watersportcentrum waar je handicap nauwelijks een beperking is. Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers. Het gevoel van vrijheid, je eigen koers kunnen bepalen, het is bijna niet in woorden uit te drukken. Ik heb mijn CWO-diploma’s daar kunnen halen, zodat ik écht zelfstandig het water op kan.

Inmiddels is het fysiek niet meer mogelijk om een eigen boot te onderhouden, maar dankzij Sailwise kan ik nog altijd met gehandicapte en niet-gehandicapte vrienden het water op. En als je, na een lange zeildag, weer terugkomt in een soort luxe groepshuis, wordt er samen gekookt voor de hele troep en ’s avonds is dan het onvermijdelijke kampvuur met de sterke verhalen. Net als bij Scouting.

Martin Jacobs: lid van werkgroep voor scouts met een beperking en verantwoordelijk voor HRM van de Scout-In17  en deelnemer bij SailWise

Terug naar het overzicht