Mijn SailWise zeilweek op Beatrix

Het schip en de bemanning

De vier B’s brengen ons waar wij heen willen:

  • de Beatrix, de catamaran die van alle gemakken is voorzien en voor iedereen de mogelijkheid biedt om haar te tuigen en te besturen.
  • De rust uitstralende en altijd goedgemutste schipper Barbara; zij zorgt ervoor dat we op een zeer ontspannen manier over de Friese wateren zeilen.
  • Maat Bart, die Barbara daarbij assisteert. Helaas kunnen we maar een paar dagen van zijn aangename gezelschap genieten.
  • Maat Bas, die het stokje van Bart overneemt en met veel charme de hele crew weet aan te sturen.

De deelnemers en de vrijwilligers
De Beatrix en het Sailhus worden deze week bevolkt door vier deelnemers en vier vrijwilligers.

De dag van aankomst
De vrijwilligers komen ‘s morgens om een uur of 11 in ‘It Sailhus’ aan. Onder het genot van een heerlijk bakkie koffie/thee met ontbijtkoek - door de Brabanders peperkoek genoemd!- maken we kennis met elkaar en worden we door Barbara en Bart op de hoogte gebracht van alle ins en outs en het reilen en zeilen in zowel It Sailhûs, als op de Beatrix. De sfeer is gelijk al ontspannen. Twee van de vrijwilligers, Karin en Tineke zijn min of meer ‘oude rotten’, de andere twee, Lanna en Maaike,  ‘vers van de pers’. Een soepele mix tussen deze twee groepjes vindt al snel plaats.

Onze week op de Beatrix
Elke dag een stralende zon, fijn gezelschap, een prachtige accommodatie (it Sailhus), de comfortabele Beatrix en… heerlijke maaltijden; dit zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat we een fantastische week hebben met elkaar.

Vanaf het water genieten we van het typisch Friese landschap; vredig grazende koeien, prachtige boerderijen, oeroude bomen en wuivende rietkragen. We bezoeken Langweer, Stavoren, Sneek, Woudsend, Sloten en Heeg.

Het zeilen is een feest en iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen om de wind in de zeilen te krijgen en te houden! En dat is nu precies waar het allemaal om gaat: met elkaar bezig zijn en alles eruit halen wat erin zit. Onbeperkt genieten dus!!


Maaike Oostingh

 

Terug naar het overzicht