Mijn wereld was groter dan ik dacht

Alice van der Ham

Reisverhaal van Alice

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met SailWise, was in 2013 op een reis die georganiseerd was door het Nationaal MS Fonds. Ik was net afgekeurd en had het gevoel alsof ik geen enkele grip meer had op mijn leven. Ik was heel bang dat mijn wereld erg klein zou worden. Aan zeilen en andere sportieve activiteiten dacht ik helemaal niet meer.

Via een bekende kon ik mee met de reis op de Lutgerdina. Dit sprak mij erg aan, want zeilen doe ik al mijn hele leven. Met mijn ouders heb ik al zeilend alle Nederlandse en Duitse waddeneilanden wel een keer bezocht.

Het roer weer in handen

Ik stapte aan boord met een nostalgisch gevoel en met het idee nog één keer op het wad met een platbodem te zeilen. Wat ik aan boord vond waren mensen met dezelfde aandoening als ik, die actief waren en – in wat voor vorm dan ook – meededen met allerlei sportieve activiteiten. Mijn wereld was dus groter dan ik dacht! Ik raakte geïnspireerd en nam letterlijk weer het roer in eigen handen. Ik ben na deze reis op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor zeilen en skiën. Inmiddels heb ik voor beide sporten een manier gevonden om deze te kunnen beoefenen; aangepast en met heel veel plezier!

SailWise relativeert en inspireert

Mijn kennismaking met SailWise was zo positief, dat ik nog vaak reizen heb gemaakt; zowel met de Lutgerdina als op het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Het fijne aan deze reizen vind ik dat het altijd weer relativeert en inspireert. Ik heb veel bewondering voor de vrijwilligers en werknemers van SailWise. SailWise heeft mij wakker geschud en een nieuwe wereld doen ontdekken, waarin ik een aantal zeer waardevolle mensen heb leren kennen.

Terug naar het overzicht