Ik tel de maanden tot ik weer kan

Ik tel de maanden tot ik weer kan

Als ik op Robinson Crusoe aan het dj-en ben en ik draai iets wat iedereen kent. Dan draai ik me om en zie een volle dansvloer, dan voel ik een gevoel van trots, en dan zeg ik tegen me zelf: hoppa, je hebt het weer voor elkaar vriend.

Als ik op een bootje de helmstok vast pak en er precies mee aan de wind kan varen, dan voelt dat heel fijn. Dan denk ik altijd: kijk, dat kan niet beter. En die mooie wapperende zeilen.  

Klussen op het eiland vind ik ook heel leuk om te doen. Zeker als het hele leuke klussen zijn, zoals bankjes in elkaar schroeven, hout zoeken voor het kampvuur en goten leeg scheppen.

Naar Breukelen gaan vind ik ook heel leuk. Al die buitenplaatsen en de sluizen en natuurlijk ook auto’s spotten en mezelf verwennen en patat eten op het terras.

De bonte avond is ook heel leuk. Iedereen doet iets van een toneelstukje tot aan een dansje. En zingen, dat is mijn ding. Elke keer weer een ander liedje. Altijd als je klaar bent even een aplausje en buigen.  Ook  de vrijwilligers en beheerders zijn heel lief en heel vaak help ik met het aftuigen van de trimarans.

Bij het kampvuur zitten is ook heel leuk. Lekker chips eten en fris drinken. Wat heel interessant is, is kletsen over het varen en luisteren naar de verhalen van de andere deelnemers en vrijwilligers, want iedereen woont en werkt ergens anders in Nederland.

Wat ik ook heel leuk vind: als het heel warm is, houden we een watergevecht of ze gaan zwemmen, ook buiten zitten in de schaduw is prettig, want in de zon is vaak heet.

Lekker is ook het BBQen; buiten vleesjes en salade eten maar ook een beetje lol maken. En naar Marcus Pos en De Meent om te picknicken. Wat ik heel fijn vindt is met de Speedy varen als het mooi weer is. 

Graag kijk ik ook naar het waterskieën. Want heel vaak proberen ze iemand om te krijgen en als dat lukt vind ik dat heel grappig. En een rondje met de speedboot vind ik heerlijk, die snelheid.

En over de plassen stuiven met de ufo, sailhorse en de trimaran. Het waaien van de wind in je oren. Hoge golven en veel water. En het sturen. Met veel wind varen is ook heel leuk. Dan is het een hele kunst om de boot goed op koers te houden.

Wat ik leuk vind aan het varen is een stormrondje maken. Tussen nauwe spleten door varen en voelen waar de wind vandaan komt. En de rietendaken route te varen als het rustig weer is.

Ik vind het ook heel fijn om even rustig te zitten en naar de radio te luisteren en om een nachtwandeling te maken. Gewoon kijken hoe de bootjes er klaar voor zijn om de nacht door te komen. 

Als ik op Robinson Crusoe ben geweest, dan tel ik de maanden tot wanneer ik weer kan.

Richard Boer

Terug naar het overzicht