Vrijwilligerswerk op vakantie

Amber Majoor

SailWise kan niet bestaan zonder de hulp van bijna 600(!) vrijwilligers. Amber Majoor is één van hen. Ze heeft het SailWise-virus goed te pakken en ging in haar eerste jaar meteen vijf keer mee. Hoe denkt zij zelf over het vrijwilligerswerk bij SailWise? We vragen het haar in dit interview.

Hoe ben je bij SailWise terechtgekomen?

“Via een bericht op Facebook. Ik vind het leuk om met mensen te werken en dat mistte ik in mijn studie, die vooral heel technisch is. SailWise bleek de ideale aanvulling te zijn: ik heb er veel contact met mensen én mag zeilen!”

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

“Als vrijwilliger heb ik iedere dag een ‘date’ met een deelnemer. Tijdens zo’n date regel ik de medicijnen en help ik bij de ADL. Verpleegkundige zorg wordt door de (gediplomeerde) verpleegkundigen uitgevoerd. Verder doen we alles samen als een groep. Samen maken we de plannen voor die dag, koken we samen, zeilen we samen en doen we samen de afwas. De scheiding tussen deelnemer en vrijwilliger is snel verdwenen; we zijn gewoon één groep die samen op vakantie is.”

ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Wat vind je zo leuk aan vrijwilligerswerk bij SailWise?

“Echt alles kan bij SailWise. Alles wat gewoon kan doen we gewoon en anders vinden we wel een manier of een aanpassing. Zo heb ik een keer aardappels geschild met een meneer die 100% blind is. Dat had hij nog nooit gedaan. Samen hebben we bijna de hele zak aardappelen leeg-geschild en hij vond het fantastisch!”

Hoe vind je het om te helpen bij de ADL-zorg?

“In het begin vond ik dat best spannend, maar dat bleek helemaal niet nodig. SailWise organiseert introductiedagen en -weekenden voor vrijwilligers en ik heb veel geleerd van de andere vrijwilligers die meegaan. En ook van de deelnemers trouwens. Eén van hen heeft mij tijdens mijn eerste reis veel geleerd en bedacht zelfs een certificaat voor mij, omdat ze vond dat ik goed mijn best had gedaan.”

Heb je nog tips voor aankomende vrijwilligers?

“Ja, schrijf je in! Dat is de beste tip die ik iemand kan geven. Geniet verder ook zelf lekker van alles wat er te genieten valt op zo’n reis. Van het zeilen, de mooie uitzichten en de gezelligheid.”

Ook nieuwsgierig naar ons vrijwilligerswerk?

Wil jij het verschil maken en mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie bezorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger via dit inschrijfformulier! Heb je eerst nog wat vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via boekingen@sailwise.nl / 0228-350756 / 06-10028408 of klik hier voor meer informatie over ons vrijwilligerswerk.

Terug naar het overzicht