MDT Inclusive Sailing

MDT Inclusive Sailing

MDT Inclusive Sailing

‘Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik heb besloten in de gehandicaptenzorg te gaan werken.'
(Pien van 't Hul, vrijwilliger)

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. MDT is voor jongeren tot 30 jaar. Doe je mee met MDT, dan ontdek en ontwikkel je jouw talenten, ontmoet je mensen buiten je bubbel en zet je je vrijwillig in voor een ander en/of de samenleving. Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook de maatschappij een stukje sterker. Ook kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Win-win dus! Dus, waar wacht je nog op?

MDT bij SailWise
MDT Inclusive Sailing opent de deuren naar een unieke ervaring voor jou! Als begeleider van een actieve watersportvakantie voor mensen met een beperking, krijg je de kans om nieuwe avonturen te beleven en jezelf te ontwikkelen in diverse vaardigheden en competenties. Bovendien draag je bij aan het mogelijk maken van onvergetelijke vakanties voor anderen.

Stel je voor: zeilen op het water, de wind door je haren en dit alles terwijl je een glimlach tovert op het gezicht van mensen met een beperking. MDT Inclusive Sailing brengt jongeren samen om een positieve impact te hebben op het leven van anderen. En maak je vrienden voor het leven!

Deze unieke mogelijkheid biedt niet alleen een avontuurlijke ontsnapping aan het alledaagse, maar ook de kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Communicatie, teamwerk, leiderschap en empathie zijn slechts een greep uit de competenties die je zult versterken.

Doelgroep
Jongeren vanaf 17 tot 30 jaar die gemotiveerd zijn om bij te dragen aan een prachtige watersportvakantie voor mensen met een beperking.

Wat feitjes op een rij

  • Een MDT doen is helemaal gratis.
  • MDT doe je in je vrije tijd of tussenjaar.
  • Je combineert het gemakkelijk met je werk of studie, want een MDT duurt minimaal 80 uur in een periode van maximaal 6 maanden.
  • Je krijgt trainingen, begeleiding en coaching.
  • Je maakt / krijgt nieuwe vrienden.
  • Terwijl je jezelf ontwikkelt, doe je ook iets voor een ander.
  • Na afloop ontvang je een certificaat: dat staat supergoed op je CV!

Wil je meer informatie en ontdekken of Inclusive Sailing iets voor jou is? Laat het ons weten en we nemen contact met je op!

MDT - introductiedag

Om je goed te kunnen voor te bereiden op de begeleiding van watersportvakanties organiseert SailWise ieder seizoen een aantal introductiedagen. Deelname aan 1 dag is verplicht voor alle nieuwe vrijwilligers. We vertellen je over SailWise, de manier van werken, onze accommodaties en vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk. Het is een leuke en nuttige manier van kennismaken met elkaar! We adviseren je om je aan te melden voor een locatie waar je als vrijwilliger aan de slag wil, maar het is ook mogelijk om voor een andere locatie te kiezen als de datum of reisafstand beter past.

Deze dag is voor vrijwilligers die (nog) niet zelfstandig een zeilboot kunnen varen. Na het bijwonen van deze dag ben je tijdens onze zeilvakanties inzetbaar op catamaran Beatrix en op zeilklipper Lutgerdina.

Elahuizen Sailhûs
zaterdag 23 maart: 10.30- 17.30 uur of
zondag 24 maart: 10.30 - 17.30 uur of
zaterdag 29 juni: 10.30 – 17.30 uur

Enkhuizen Lutgerdina
zaterdag 25 mei: 10.30 uur – 17.30 uur of
zondag 26 mei: 10.30 – 17.30 uur

Introductiedag voor zeilvrijwilligers
Deze dag is voor vrijwilligers die zelfstandig en verantwoord in een open zeilboot kunnen varen vanaf minimaal windkracht 3, of goede roei/kano-ervaring hebben. Na het bijwonen van deze dag ben je inzetbaar op watersporteiland Robinson Crusoe, bij watersportcentrum It Sailhûs en op zeilklipper Lutgerdina.

Loosdrecht Robinson Crusoe
Zaterdag 6 april: introductiedag en zeilen: 10.30 – 17.30 uur

Zeilopleiding
SailWise biedt van donderdagavond 28 maart t/m maandag 1 april (Pasen) een zeilopleiding aan om je zeilkennis en -vaardigheden bij te schaven en te leren varen met onze vloot. Deze opleiding is gratis voor MDT’ers. Wil je graag deelnemen aan de zeilopleiding, dan kan je je aanmelden via boekingen@sailwise.nl.

Opgeven voor introductiedagen

Opgeven voor een introductiedag kan via het MDT-inschrijfformulier.
Aanmelden voor de zeilopleiding kan uitsluitend door een e-mail te sturen naar boekingen@sailwise.nl.

MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries.