1 juni 2020

Coronacrisis treft SailWise

Bij SailWise vinden we dat onze gasten, ongeacht beperking, op een veilige en verantwoorde manier moeten kunnen genieten van watersport. In deze tijd volgen we dan ook alle richtlijnen van het RIVM en nemen we geen risico’s. De huidige coronapandemie heeft zoveel impact op onze activiteiten, dat we genoodzaakt zijn om onze gewone watersportactiviteiten en -vakanties tot en met augustus te annuleren. De Lutgerdina zal zelfs heel 2020 niet meer kunnen uitvaren.

Update: vanwege de aanhoudende coronapandemie en de getroffen coronamaatregelen hebben we alle individuele reizen op al onze locaties voor heel 2020 geannuleerd. Lees meer >>
 
Om te overleven zoeken we niet alleen steun en extra financiering, we moeten ook moeilijke beslissingen nemen. Door de huidige situatie zijn we gedwongen om (tijdelijk) afscheid te nemen van de bemanning van de Lutgerdina en de Beatrix. Op Robinson Crusoe en kantoor gaan we voorlopig in afgeslankte vorm verder. Dat valt ons heel erg zwaar, want veel liever kijken we met z’n allen uit naar betere tijden.

Met het huidige team zetten we natuurlijk alle zeilen bij om mensen met een beperking op een andere manier een fantastische en onbezorgde vakantie te bieden. Iedereen denkt creatief mee en onze locaties It Sailhûs én Robinson Crusoe worden zo ingericht dat we wél gezinnen (met eigen ADL) kunnen ontvangen. Zoals altijd kijken we niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden.

Watersportcentrum It Sailhûs

Ons watersportcentrum It Sailhûs biedt veel mogelijkheden voor het nieuwe ‘normaal’. Met een aantal nodige aanpassingen bieden we mensen, met of zonder beperking, de mogelijkheid om ook nu te blijven genieten van een heerlijke vakantie op en aan het water. We hebben er een aantal leuke (zeil)boten bij gekregen van ons watersporteiland Robinson Crusoe. Zo hebben gezinnen nu toch de mogelijkheid om zelfstandig weer lekker te gaan zeilen op de Fluessen.

Commandeurshuis
Naast 4 appartementen en een groepsruimte, beschikt It Sailhûs ook over het Commandeurshuis. Deze groepsaccommodatie, waarin alle voorzieningen aanwezig zijn, werd niet gebruikt. Inmiddels zijn we de accommodatie aan het opknappen, zodat we extra ruimte creëren om bijvoorbeeld woongroepen te ontvangen.

Watersporteiland Robinson Crusoe

Op ons eiland Robinson Crusoe staan we voor een paar uitdagingen, maar we zien ook zeker mogelijkheden om vanaf deze zomer weer vakanties aan te bieden voor mensen met een beperking. Geen individuele reizen of groepsreizen tot 1 september, maar wel gezins- of woongroepvakanties. We hebben appartementen gecreëerd in de groepsaccommodatie op het eiland. Ieder appartement is voorzien van slaapkamers en een eigen badkamer.

De komende tijd zullen we de laatste hand leggen aan de accommodatie en speciale arrangementen samenstellen, zodat de appartementen snel geboekt kunnen worden. Binnenkort vertellen we alles over op onze website en social media. Hou deze in de gaten!

Help SailWise deze crisis door!

SailWise heeft het financieel zwaar, maar met hulp hebben we er alle vertrouwen in dat we deze crisis te boven komen. Wil jij ons helpen? SailWise steunen kan door:

  • Een eenmalige donatie over te maken naar IBAN NL14 RABO 0311 3093 72 ten name van “SailWise” en onder vermelding van “gift” en je naam.
  • Een vakantie te boeken in It Sailhûs of (zodra dat mogelijk is) op Robinson Crusoe!
  • Een item te kopen in onze webshop.
  • Lid te worden van de SailWise Club van 100. Vanaf € 500,- per jaar steun je SailWise en krijg je toegang tot exclusieve evenementen en andere extra’s.
Terug naar het overzicht