14 maart 2023

Crowdfunding Sailhorse Club levert ruim 5000 euro op

Tijdens de watersportbeurs Boot Holland heeft de Sailhorse Sailing Club een cheque met € 5391,- overhandigd aan SailWise. Het bedrag is bedoeld voor een nieuwe zeilboot van het type Sailhorse. De huidige Sailhorse, die vaart vanaf ons watersporteiland Robinson Crusoe op de Loosdrechtse Plassen, is al heel oud en hard aan vervanging toe. Behalve dit mooie bedrag hebben de leden van de Sailhorse Sailing Club zich ook ingezet om de zeilboot af te bouwen.

Zeilen in een rolstoel? Het kan!

Lisette is deelnemer van SailWise, heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. “Het is heerlijk om lekker actief bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan bij SailWise. Ik vergeet mijn beperking als ik aan het zeilen ben. De Sailhorse is mijn favoriete zeilboot op het watersporteiland Robinson Crusoe. Ze is sportief en heel snel op het water.”

De romp van de huidige Sailhorse van SailWise is oud en hard aan vervanging toe. De Sailhorse Sailing Club hoorde van dit probleem en sloeg de handen ineen. De klassenorganisatie helpt SailWise met een nieuwe Sailhorse door zelf acties te organiseren om geld in te zamelen en met hun leden de nieuwe romp af te bouwen.Het nieuwe schip was te zien tijdens de watersportbeurs Boot Holland afgelopen week in Leeuwarden.

De voorzitter van de Sailhorse Sailing Club, Tjep van Roon overhandigde daar aan de directeur van SailWise, Renske Rietbergen een cheque met € 5391,- . Dit is meer dan de helft van het benodigde bedrag voor de nieuwe Sailhorse. Voorzitter van de Sailhorse Club, Tjep van Roon: “Tijdens de beurs hebben we het publiek gevraagd om ook een steentje bij te dragen aan het schip en daar werd goed op gereageerd.  SailWise directeur Renske Rietbergen vult aan: “We zijn heel dankbaar voor de steun van de Sailhorse Sailing Club en alle donateurs. Maar helaas is het benodigde bedrag nog niet behaald. Donaties zijn daarom nog erg welkom.”

Grenzen verleggen

Uitdagingen aangaan, het beste uit jezelf halen en grenzen verleggen… Zeilen bij SailWise is veel meer dan een leuke tijd op het water. Al bijna 50 jaar laten we bij SailWise mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Zo kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig zeilen! Onze vakanties en activiteiten dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat.

Terug naar het overzicht