4 juli 2024

Lions Loosdrecht in actie voor zeilende kinderen met een beperking

De dames van de Lions Loosdrecht e.o. hebben zich het afgelopen jaar met verschillende acties ingezet om de watersportactiviteiten voor kinderen met een beperking op het watersporteiland Robinson Crusoe mogelijk te maken. Afgelopen week ontving SailWise directeur Renske Rietbergen uit handen van de president,  Saskia Klomps-Frericks, van de Lions een prachtige cheque van € 6.615,70.  

De Lions Loosdrecht hebben afgelopen jaar oliebollen verkocht op de kerstmarkt in Loosdrecht. Saskia: “we merken dat de inwoners meer oliebollen kopen, omdat de gehele opbrengst naar de kinderen op Robinson Crusoe gaat. De Loosdrechtenaren dragen dit herkenbare en belangrijke doel een heel warm hart toe”. In februari hebben de dames ook weer de traditionele Bridge op de Dijk georganiseerd, waaraan dit jaar 108 paren deelnamen. De opbrengst van deze actie is ook besteed aan het prachtige bedrag op de cheque voor SailWise. Directeur Renske Rietbergen is heel erg blij met deze mooie gift van de Lions dames. “Watersport is een ideale sport voor kinderen met een beperking, want met de juiste hulpmiddelen en begeleiding kunnen ook zij zelfstandig zeilen, kanoën en suppen. De kinderen laten letterlijk en figuurlijk hun beperking achter op de steiger.”

Bij SailWise komen ieder jaar vele scholen voor speciaal onderwijs die met hun leerlingen deelnemen aan de watersportactiviteiten van SailWise. In 2024 nemen 10 scholen voor speciaal onderwijs, met bijna 400 kinderen deel aan onze activiteiten.

Waarom scholen en hun leerlingen zo enthousiast zijn na de watersportactiviteiten op ons watersporteiland lees je hier

 

Terug naar het overzicht