4 december 2023

Maatschappelijke diensttijd (MDT) Inclusive Sailing

SailWise geeft jongeren toegang tot een nieuwe ervaring

SailWise, de organisatie die al bijna 50 jaar actieve watersportvakanties organiseert voor mensen met een beperking, biedt jongeren vanaf april 2024 een unieke mogelijkheid om als begeleider van een actieve watersportvakantie voor mensen met een beperking nieuwe ervaringen op te doen. Tijdens Maatschappelijke diensttijd (MDT) Inclusive Sailing krijgen jongeren tussen de 17 en 30 jaar de kans om zichzelf te ontwikkelen in diverse vaardigheden en competenties.

Stel je voor: zeilen op het water, de wind door je haren en dit alles terwijl je een glimlach tovert op het gezicht van mensen met een beperking. MDT Inclusive Sailing brengt jongeren samen om een positieve impact te hebben op het leven van anderen. En ze maken vrienden voor het leven. Deze unieke mogelijkheid biedt niet alleen een avontuur maar ook de kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Communicatie, teamwerk, leiderschap en empathie zijn slechts een greep uit de competenties die de jongeren zullen versterken.

Partnerschap

SailWise organiseert al bijna 50 jaar actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking vanuit drie locaties in Nederland. MDT Inclusive Sailing is een samenwerkingsverband dat bestaat uit een negental organisaties. SailWise is de penvoerder, aanbieder van de doelplekken en verzorgt tevens de intake en begeleiding van jongeren. De inzet van jaarlijks ruim 300 vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Op locatie staan de vakanties onder (bege)leiding van een klein team van deskundige medewerkers. SailWise heeft jarenlange ervaring met de opleiding, training en begeleiding van (jonge) vrijwilligers, die de watersportvakanties begeleiden. SailWise heeft het keurmerk NOV, Goed Geregeld. De meeste partners zijn organisaties die contact hebben met jongeren en zij richten zich met name op de werving van de jongeren.

Terug naar het overzicht