29 mei 2016

Surfbattle op de Loosdrechtse Plassen

Klik op de afbeelding hieronder om de film te openen.

Selfie Dorian met Reinoud

Surftalent Reinoud (14 jr) daagt Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe uit op watersporteiland Robinson Crusoe 

Op zondag 29 mei bracht Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe een bezoek aan het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. Dorian was te gast bij een weekend watersporten georganiseerd door Stichting SailWise en Fonds Gehandicaptensport met scholieren van het Lyndensteyn, een Mytyl- en Tyltylschool uit Beetsterzwaag. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar met een lichamelijke beperking konden op watersporteiland Robinson Crusoe een weekend lang onbeperkt genieten van diverse watersportactiviteiten. 

Surfbattle tussen Dorian en Reinoud
Een van de aanwezigen deze dag was de 14 jarige Reinoud uit Eindhoven. Reinoud heeft een visuele beperking. Door een oogziekte is hij 3 jaar geleden slechtziend geworden. Zijn handicap staat zijn sportcarrière niet in de weg. Zijn favoriete sporten windsurfen en snowboarden kan hij nog steeds zelfstandig beoefenen. Hij is al enkele jaren fanatiek windsurfer.

Reinoud had de stille wens om het water met Dorian te trotseren en van “de meester” de fijne kneepjes van het windsurfen te leren. Via SailWise ontving Dorian van Reinoud een uitnodiging om samen een “battle” aan te gaan op de Loosdrechtse Plassen. Beiden gingen ze visueel beperkt het water op. Dorian kreeg ook een speciale bril op waardoor hij geen voordeel ondervond in de strijd. Reinoud won overtuigend! Daarnaast ging het vooral om watersportplezier. Dorian gaf Reinoud én de scholieren van Lyndensteyn de nodige windsurf tips & tricks.

Reinoud: “Dit was echt een onwijs bijzondere ervaring! Ik heb deze dag vooral veel geleerd van Dorian en bruikbare tips gekregen voor mijn sport. De battle was spannend misschien nog wel spannender voor Dorian dan voor mij. Als prijs kreeg ik een mooi gesigneerd Olympisch wedstrijdshirt.”

Dorian: Als ambassadeur sta ik vierkant achter SailWise. Iedereen die het wil zou het water op moeten kunnen, natuurlijk! Volg je passie en voel de wind door je haren. Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Ik realiseer me goed dat ik een bevoorrecht mens ben. SailWise geeft watersporter, die dat nodig hebben, een extra steuntje in de rug… met bijvoorbeeld mankracht of aangepaste faciliteiten. Zodat iedereen die dat wil de wind door de haren kan voelen!”

Robinson Crusoe eiland 
Midden in de Loosdrechtse Plassen bevindt zich het unieke watersporteiland Robinson Crusoe. Een volledig toegankelijk watersportcentrum waar deelnemers kennismaken met alle vormen van watersport, zoals zeilen, kanoën en waterskiën.

Fonds Gehandicaptensport en SailWise laten zien dat watersporten voor iedereen mogelijk is. Er zijn in Nederland 1,7 miljoen mensen meteen handicap voor wie sporten nog niet vanzelfsprekend is. Voor ons is de wedstrijd pas gewonnen als iedereen met een handicap kan sporten.

Terug naar het overzicht