18 juni 2019

Vacature: Schipper Lutgerdina

SailWise zoekt per 1 september een enthousiaste schipper (m/v) voor de rolstoeltoegankelijke klipper Lutgerdina

De Lutgerdina is een tweemastklipper van 34 meter lang en volledig aangepast voor mensen met een beperking. De Lutgerdina vaart elke periode met een schipper en twee maten. Met dit team bieden we mensen met een chronische aandoening als mensen met een lichamelijke- en/of zintuiglijke- als mensen met een verstandelijke beperking een actieve watersportvakantie.

Het idee achter de Lutgerdina is dat iedereen mogelijkheden heeft om te helpen met het zeilen. Van de bemanning wordt verwacht dat hij/zij een oog heeft (of ontwikkelt) voor wat iemand kan, en daar dan ook gebruik van maakt. Hiervoor moet de bemanning de mensen niet alleen op een leuke en stimulerende manier aan kunnen spreken, maar ook zelf het nodige enthousiasme en aandacht uitstralen.

De schipper is eindverantwoordelijke voor de veiligheid aan boord, het geboden programma, alsmede voor het algehele reilen en zeilen aan boord. De schipper geeft leiding aan de 2 maten en tezamen sturen zij de vrijwilligers aan en dragen zorg voor geslaagde actieve vaarvakanties voor de gasten, waarbij de veiligheid geen moment uit het oog verloren mag worden verloren. Een goed besef van risico’s, snel in staat zijn situaties goed te analyseren en weloverwogenbeslissingen zijn een must.

Je vaart met enthousiaste gasten en mede bemanning op een stevig schip wat goed op orde is. Met je collega’s en de groep ontwikkel je oplossingen en verzet je bergen werk. Je bent heel veel buiten,bezig met zeilen en mensen. Je kunt een positieve bijdrage leveren aan mensen met een beperking door ze kennis te laten maken met jouw passie, het zeilen. Je ontmoet veel mensen die dezelfde interesse met je delen, maar die je ook van andere kanten leert kennen. Je kunt in het kleine hechte team veel van je eigen kennis en ideeën kwijt.


Meer informatie over de functie kun je inwinnen bij:

  • Michiel Meijers, manager, tel.: 06-20575525

  • Aan boord 06-51602599 of Lutgerdina@sailwise.nl

Je kunt je motivatiebrief en CV sturen naar m.meijers@sailwise.nl voor 7 juli 2019.

Terug naar het overzicht