Doneer voor nieuwe steigers en terras op Robinson Crusoe

Doneer voor nieuwe steigers en terras op Robinson Crusoe

Doneer voor nieuwe steigers en terras

In de winter van 2022/2023 is de accommodatie op het eiland Robinson Crusoe volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Maar we zijn er nog niet. De steigers en het terras zijn verouderd en aan een dure renovatie toe. Op een aantal plekken steken de schroeven uit het hout, waardoor mensen in een rolstoel het risico lopen op een lekke band.

De toegang van de steigers naar de boten is cruciaal voor onze doelgroep. Zonder is het plaatsnemen in een boot niet mogelijk. We willen de steigers en het terras daarom vernieuwen én toegankelijker maken, met aanpassingen voor mensen in een rolstoel en mensen met een visuele beperking.

Over SailWise

De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht: zeilen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. SailWise is al bijna 50 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Dat doen we vanaf drie locaties in Nederland:

  • Tweemastklipper Lutgerdina (Enkhuizen, Noord-Holland)

  • Watersportcentrum It Sailhûs met de catamaran Beatrix (Elahuizen, Friesland)

  • Watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrecht, Noord-Holland)

Voor deelnemers van SailWise is watersporten veel meer dan alleen een leuke tijd op het water. De activiteiten hebben een positieve invloed op de zelfredzaamheid, het zelfvertrouwen en het accepteren en (opnieuw) leren kennen van het eigen lichaam van onze deelnemers.

Op en rond het water genieten onze gasten niet alleen van onvergetelijke, maar ook betaalbare vakantie. Deelnemers van onze zeilvakanties betalen maar zo'n 50% van de kostprijs. De meerkosten zijn voor rekening van SailWise.