Revalidatie

Revalidatie

Revalideren in een zeilboot

Watersporten voor revalidatiecentra

SailWise is ontstaan uit de overtuiging dat watersporten enorm veel meerwaarde heeft bij het revalideren. Het was een revalidatiearts die in de jaren '70 besloot met een cliënt te gaan zeilen. Ze genoten van de wind, de golven, de zon én de ervaring wat er nog wel kan met een handicap. Meer mensen sloten zich bij hen aan en SailWise werd opgericht. Sindsdien gaan revalidatiecentra uit het hele land mee met SailWise. 

Door actief te zijn kan iedereen met een handicap, beperking of chronische ziekte weer het gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Jezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Niets moet, alles kan! Deelnemers van SailWise zijn het erover eens: SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten.

Begeleidend arts: ”Tijdens de watersportweek heb ik ontwikkelingen die revalidanten gedurende het hele revalidatieproces doormaken in enkele dagen zien ontstaan.”

Revalideren op het water

Onze vakanties zijn een ideaal middel voor revalidatie, re-integratie, sociaal contact en het ontdekken en verleggen van grenzen. Veel mytylscholen, groepen uit het speciaal onderwijs, woongroepen en revalidatiecentra maken daarom jaarlijks gebruik van ons aanbod voor aangepaste vakanties voor groepen. Ook dagtochten zijn mogelijk. Wij laten mensen ervaren dat ze fysiek en mentaal meer aankunnen dan ze denken. Op de accommodaties zijn professionele bemanning en vrijwilligers aanwezig om alle activiteiten mogelijk te maken en veilige randvoorwaarden te garanderen.

Begeleidend logopedist: “Al kost het een uur om opvarenden goed en veilig in de kano te zetten, niks is teveel.”

Toegankelijk en betaalbaar

De (aangepaste) watersportactiviteiten voor revalidatiecentra zijn niet duruder dan watersportactiviteiten voor mensen zonder beperking. De meerkosten van jullie activiteit bij SailWise zijn - dankzij de steun van donateurs, sponsoren en fondsen als Fonds Gehandicaptensport - voor rekening van SailWise.

Revalidant: ”De mooiste ervaring was het moment dat ik uit de boot stapte en me toen pas weer realiseerde dat ik een handicap heb.”

Op maat voor jouw revalidatiecentrum

Op onze locaties zijn de mogelijkheden eindeloos. We bespreken deze graag met je en stellen een één- of meerdaags programma op maat samen. Neem contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756 en wij maken graag een offerte op maat!