Introductiedagen

We organiseren jaarlijks een aantal introductiedagen en/of -weekenden op de SailWise-locaties in Enkhuizen, Loosdrecht en Elahuizen. Voordat jij meekan als vrijwilliger, willen we namelijk graag kennis met je maken of te kijken of jij bij ons past en wij bij jou. Je maakt tijdens zo’n introductiedag of -weekend kennis met SailWise, onze manier van werken, onze accommodaties, het vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk.

Introductiedag

Deze dag is voor vrijwilligers die niet zelfstandig een zeilboot kunnen varen. Na het bijwonen van deze dag ben je tijdens onze (individuele) zeilvakanties inzetbaar op de catamaran Beatrix (watersportcentrum It Sailhûs) en de tweemastklipper Lutgerdina.

In 2023 vinden de introductiedagen plaats op:

  • Zaterdag 1 april in It Sailhûs (Elahuizen, Friesland)
  • Zondag 2 april op de Lutgerdina (Enkhuizen)
  • Zaterdag 15 april in It Sailhûs (Elahuizen, Friesland)

Wil je in 2022 al mee als vrijwilliger, maar heb je nog niet deelgenomen aan een introductie? Neem dan contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756.

Introductieweekend

Deze weekenden zijn voor vrijwilligers die zelfstandig en verantwoord een open zeilboot kunnen varen vanaf windkracht 3. Na het bijwonen van dit weekend ben je inzetbaar op:

  • Het watersporteiland Robinson Crusoe
  • Het watersportcentrum It Sailhûs
  • De tweemastklipper Lutgerdina

In 2023 staan de volgende introductieweekenden gepland:

  • Zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023
  • Zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023

Wil je in 2022 al mee als vrijwilliger, maar heb je nog niet deelgenomen aan een introductie? Neem dan contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756.

Zeilopleiding

Om te werken aan je zeilniveau en schippervaardigheid én om te leren varen met onze bootjes bieden we vrijwilligers een zeilopleiding aan. Hiervoor is wel enige zeilervaring en deelname aan één van onze introductieweekenden een vereiste. Voor deelname aan deze zeilopleiding vragen we een kleine eigen bijdrage van € 55,-.

In 2023 vindt de zeilopleiding plaats van vrijdagavond 28 april t/m dinsdag 2 mei.

Aanmelden introductiedag/-weekend en zeilopleiding

Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en aan te geven naar welke datum jouw voorkeur uitgaat. Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste (telefonische) kennismaking.

Ben je niet in staat om een introductiedag of -weekend bij te wonen, maar wil je wel graag als vrijwilliger aan de slag bij SailWise? Meld je dan toch aan via het inschrijfformulier. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen en/of opmerkingen?

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SailWise bel je met onze medewerker Boekingen op 0228-350756 / 06-10028408 of mail je naar boekingen@sailwise.nl.