Introductiedagen

We organiseren jaarlijks een aantal introductiedagen en/of -weekenden op de SailWise-locaties in Enkhuizen, Loosdrecht en Elahuizen. Voordat jij meekan als vrijwilliger, willen we namelijk graag kennis met je maken of te kijken of jij bij ons past en wij bij jou. We vertellen je uitgebreid over SailWise, onze manier van werken, onze accommodaties, het vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk. en natuurlijk hopen we dat je je thuis voelt in onze organisatie als nieuwe vrijwilliger!

Introductiedag

Deze dag is voor vrijwilligers die niet zelfstandig een zeilboot kunnen varen. Na het bijwonen van deze dag ben je tijdens onze (individuele) zeilvakanties inzetbaar op de catamaran Beatrix en de tweemastklipper Lutgerdina.

In 2023 vinden de introductiedagen plaats op:

  • Zaterdag 1 april in It Sailhûs (Elahuizen, Friesland)
  • Zondag 2 april op de Lutgerdina (Enkhuizen) VOL
  • Zaterdag 15 april in It Sailhûs (Elahuizen, Friesland)
  • Zondag 21 mei op de Lutgerdina (Enkhuizen)

Introductieweekend

Deze weekenden zijn voor vrijwilligers die zelfstandig en verantwoord een open zeilboot kunnen varen vanaf windkracht 3. Na het bijwonen van dit weekend ben je inzetbaar op watersporteiland Robinson Crusoe, bij watersportcentrum It Sailhûs en op tweemastklipper Lutgerdina.

In 2023 staan de volgende introductieweekenden gepland voor zelfstandige zeilers:

  • Zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 op Robinson Crusoe (Loosdrecht) VOL
  • Zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 op Robinson Crusoe (Loosdrecht)

Zeilopleiding

Daarnaast bieden wij ook een zeilopleiding aan om je zeilkennis en -vaardigheden bij te schaven en te leren varen met onze vloot. Enige zeilervaring in de praktijk is hierbij een vereiste.

  • Maandag 1 mei t/m vrijdag 5 mei op Robinson Crusoe (Loosdrecht)

De kosten voor deelname is € 55,- p.p.

Aanmelden introductiedag/-weekend en zeilopleiding

Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en aan te geven naar welke datum voor een introductie jouw voorkeur uitgaat. Aanmelden voor de zeilopleding doe je door te mailen naar boekingen@sailwise.nl Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste (telefonische) kennismaking.

Ben je niet in staat om een introductiedag of -weekend bij te wonen, maar wil je wel graag als vrijwilliger aan de slag bij SailWise? Meld je dan toch aan via het inschrijfformulier. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen en/of opmerkingen?

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SailWise bel je met onze medewerker Boekingen op 06-10028408 / 0228-350756 of mail je naar boekingen@sailwise.nl.