Introductiedagen

We organiseren jaarlijks een aantal introductiedagen op de SailWise-locaties in Enkhuizen, Loosdrecht en Elahuizen. Voordat jij meekan als vrijwilliger, willen we namelijk graag kennis met je maken of te kijken of jij bij ons past en wij bij jou. Je maakt tijdens zo’n introductiedag kennis met SailWise, onze manier van werken, onze accommodaties, het vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk.

Introductiedag

Deze dag is voor vrijwilligers die niet zelfstandig een zeilboot kunnen varen. Na het bijwonen van deze dag ben je tijdens onze volledig verzorgde reizen inzetbaar op:

  • De catamaran Beatrix (watersportcentrum It Sailhûs)
  • De tweemastklipper Lutgerdina

In 2020 vindt er (onder voorbehoud) een introductiedag plaats op

  • Zaterdag 27 juni in Enkhuizen

Deze introductiedag is bedoeld voor mensen die als vrijwilliger mee willen op de Beatrix en/of de Lutgerdina.

Introductieweekend

Deze weekenden zijn voor vrijwilligers die zelfstandig en verantwoord een open zeilboot kunnen varen vanaf windkracht 3. Na het bijwonen van dit weekend ben je inzetbaar op:

  • Het watersporteiland Robinson Crusoe
  • Het watersportcentrum It Sailhûs, bij boekingen in combinatie met klein vaarmateriaal

In 2020 vindt er (onder voorbehoud) een introductieweekend plaats op:

  • Zaterdag 20 en zondag 21 juni in Loosdrecht (Robinson Crusoe)

Dit weekend is voor mensen die zelfstandig kunnen zeilen en als vrijwilliger mee willen naar Robinson Crusoe.

Zeilopleiding

Om te werken aan je zeilniveau en schippervaardigheid én om te leren varen met onze bootjes bieden we vrijwilligers een zeilopleiding aan. Hiervoor is wel enige zeilervaring en deelname aan één van onze introductiedagen of -weekenden een vereiste.

Aanmelden introductiedag/-weekend en zeilopleiding

Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en aan te geven naar welke datum jouw voorkeur uitgaat. Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste (telefonische) kennismaking.

Ben je niet in staat om op bovenstaande data een introductiedag of -weekend bij te wonen, maar wil je wel graag als vrijwilliger aan de slag bij SailWise? Meld je dan toch aan via het inschrijfformulier. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen en/of opmerkingen?

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SailWise bel je met onze medewerker Boekingen op 0228-350756 / 06-10028408 of mail je naar boekingen@sailwise.nl.