Help bij de renovatie

Help bij de renovatie

Help bij de renovatie van Robinson Crusoe

Het watersporteiland Robinson Crusoe wordt deze winter gerenoveerd en verduurzaamd. Voor dit grote project is al veel geld opgehaald, maar voor de afwerking en de inrichting van de accommodatie op het eiland moeten we nog veel kosten maken. We moeten een flinke eindsprint maken om in 2023 Robinson Crusoe te kunnen heropenen en gasten te ontvangen. Daar hebben we jouw steun hard bij nodig!

Wat hebben we nodig?

Dit is een greep uit de lijst met spullen die we nodig hebben om de renovatie van Robinson Crusoe te kunnen realiseren:

► Hoeslakens (15,- per stuk)
► Plank bij wastafel (25,- per stuk)
► Behang (30,- per rol)
► Douchegordijnen + ophangsysteem (35,- per stuk)
► Verf (50,- per pot)
► Plafondlampen (65,- per stuk)
► Stoelen (75,- per stuk)
► Spiegels (85,- per stuk)
► Pannen voor inductiekookplaat (100,- per stuk)
► Gordijnen (145,- tot 275,- per kamer)
► Elleboogkraan (150,- per stuk)
► Brandblusser (200,- per stuk)
► Kledingkasten (250,- per stuk)
► Tafels (300,- per stuk)
► Banken (500,- per stuk)
► Kapstok voor zeilpakken (500,- per stuk)
► Beamer + scherm (800,-)
► Badkamer alarmsysteem (1.500,-)

De totale kosten voor de afwerking en inrichting komen uit op ruim € 25.000,-. Met jouw hulp heropenen we eind april ons watersporteiland Robinson Crusoe en kunnen mensen met een beperking weer uitdagende watersport beoefenen op de Loosdrechtse Plassen. Bij de heropening zullen we een vlag hijsen met de namen van alle donateurs. Reserveer nu een plekje op deze vlag en doneer!

Waar doen we het voor?

De accommodatie op het eiland is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk, zodat we - met hulp van onze zorgvrijwilligers - alle nodige zorg kunnen bieden aan de deelnemers van onze activiteiten. Maar de accommodatie is na 25 jaar intensief gebruik verouderd en voldoet niet meer aan de standaard die onze gasten van ons mogen verwachten. Bovendien willen we een energiezuinige accommodatie realiseren en daarbij we zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame energie.

Om ook in de toekomst mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om te watersporten op Robinson Crusoe, moeten we de accommodatie op het eiland renoveren.

Help ons bij de renovatie en doneer!

Voor zo'n renovatie is geld nodig. Veel geld. We zijn al heel ver en worden bijgestaan door fondsen, het bedrijfsleven en donateurs, maar we zijn er nog niet! We streven naar een 100% financiering, zodat Robin­son Crusoe zonder financieringslasten een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Daarmee blijft watersport niet alleen fysiek toegankelijk, maar ook betaalbaar voor onze deelnemers.

Help ons met de laatste loodjes, draag jouw steentje bij en doe een eenmalige donatie. Dat kan al vanaf vijf euro. Kies hieronder zelf hoeveel jij bij wilt dragen en bouw mee aan Robinson Crusoe!

Mensen met een beperking kunnen vanaf watersporteiland Robinson Crusoe catamaranzeilen op de Loosdrechtse Plassen

Over Robinson Crusoe

Op een idyllische plek, midden op de Loosdrechtse Plassen, ligt een eiland waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Watersporteiland Robinson Crusoe is een plek waar rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelf­standig zeilen, waar mensen revalideren, zich ontwikkelen, ontdekken wat ze wél kunnen en waar iedereen vooral veel lol heeft.

Het watersporteiland heeft een ruim buitenterrein, met een groot grasveld en gezellig buitenterras. Op het eiland vind je voldoende beschutting door de aanwezige bomen, maar heb je ook een prachtig uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Het eiland heeft een eigen haventje, waar al het vaarmateriaal van Robinson Crusoe ligt. Onze watersportmaterialen zijn (waar nodig) aangepast voor mensen met een beperking. Ook voor rolstoelgebruikers! En de steigers zijn breed genoeg voor rolstoelen en er is een tillift om de overgang naar boot gemakkelijker te maken. Kortom, een plek waar de mogelijk­heden eindeloos zijn!

Maaike en Sanne zijn bevriend geraakt bij SailWise
  • "We doen de gekste en moeilijkste dingen samen, alles is mogelijk."
Revalidatiecentra uit het hele land gaan sinds jaar en dag al mee met SailWise
  • "We zagen dat vijf dagen watersporten veel meer doet voor revalidanten."
Esmoreit ziet nog maar zo'n 10% en kan dankzij SailWise toch zelfstandig zeilen
  • "Dankzij SailWise heb ik een stuk extra zelfvertrouwen gekregen."