SailWise Concert @ de Plassen

SailWise Concert @ de Plassen

Don’t forget to fly, freedom is a state of mind”
Fleur Smits

50 Jaar SailWise: Grenzen verleg je samen

Concert @ de Plassen aftermovie

Wat een fantastische ervaring was het SailWise Concert @ de Plassen op zaterdag 20 april jl. Het was zo mooi om te zien hoe mensen genoten van het concert, dobberend op hun bootjes op het water van de Loosdrechtse Plassen.

In het prachtige decor van SailWise watersporteiland Robinson Crusoe vertelde Manuela Nzenge, Fleur Smits, Jaap Reesema, Robert Hutten en Glenn Palm hun verhaal door middel van muziek. Met of zonder beperking, deze muzikanten weten dat dromen en doelen werkelijkheid kunnen worden als je samen grenzen verlegt.

Het SailWise Concert @ de Plassen was werkelijk een hoogtepunt om ons Lustrum10daagse af te sluiten, een herinnering die nog lang zal nagalmen in de harten van degenen die erbij waren.

 
 

 Zaterdag 20 april 2024
 Loosdrecht
15.30 - 17.30 uur

In het prachtige decor van de Loosdrechtse Plassen en SailWise’ watersporteiland Robinson Crusoe vertellen Manuela Nzenge, Fleur Smits, Jaap ReesemaRobert Hutten en Glenn Palm hun verhaal door middel van muziek.

Met of zonder beperking, deze muzikanten weten dat dromen en doelen werkelijkheid kunnen worden als je samen grenzen verlegt. Niemand minder dan Eva Eikhout presenteert het unieke Concert @ de Plassen. Verdere medewerking komt van leden van het Ad Hoc orkest en de band Bieslookkaravaan.

Vanaf het water is het volop genieten van deze muzikale show, waarmee de SailWise Lustrum10daagse wordt afgesloten. Ben jij er ook bij?

Zanger Jaap Reesema nodigt je uit voor Concert @ de Plassen

Geniet van dit unieke concert en steun SailWise

Iedereen is welkom bij het SailWise Concert @ de Plassen. Je kan gezellig met vrienden of familie een ticket kopen voor een van de SailWise concertboten. Misschien heb je zelf een boot, dan kan je een ticket kopen voor je gehele boot. Beleef dit unieke concert en draag daarbij mee aan SailWise.

Wil je samen met  relaties of medewerkers excusief genieten van dit exlusieve concert op een van de SailWise schepen? Word dan partner van Concert @ de Plassen en steun daarmee actieve watersport voor mensen met een beperking.

Programma

Vanaf
13.30 uur 

  • Rondleiding en demonstraties op watersporteiland Robinson Crusoe voor alle bezoekers van Concert @ de Plassen
Vanaf
14.00 uur
  • Een ensemble van het Ad Hoc orkest speelt live klassieke muziek op het concert podium.
15.30 tot 17.30 uur
  • CONCERT @ DE PLASSEN
Vanaf
18.00 uur
  • Diner aan boord van een schip of op het watersporteiland Robinson Crusoe voor partners van Concert @ de Plassen

 

Line-up Concert @ de Plassen

Jaap Reesema

Singer & Songwriter

Jaap Reesema is een bekende artiest in Nederland en België. Samen met zijn gezin woont hij aan de Loosdrechtse Plassen en zijn ze 'buren' van watersporteiland Robinson Crusoe. Met Jaap Reesema zijn toezegging om op te treden op het Concert @ de Plassen steunt hij SailWise en onderstreept daarmee het belang van inclusiviteit en samenwerking.

Jaap heeft met maar liefst vier Top 40 hits binnen twee jaar de kracht van zijn Nederlandstalige nummers laten zien: met 'Mijn Kleine Presidentje' wist hij heel Nederland te ontroeren tijdens de actiedag van Giro555 voor Oekraïne. De song 'Voor Je Van me Houdt' was de titelsong van de bioscoopfilm 'Liefde Zonder Grenzen', ook 'Alles Komt Goed' kreeg fantastische support en 'Nu Wij Niet Meer Praten' stond meer dan 20 weken onafgebroken in de charts. 

Tijdens het concert zingt Jaap Reesema het nummer 'Met open ogen', een lied dat gaat over vrijheid voelen en grenzen verleggen. Het lied sluit prachtig aan bij het motto van de SailWise Lustrum10daagse: 'Grenzen verleg je samen'

"Gister was ik nog een ander mens
Nu voel ik dingen die ik niet herken
Nooit eerder zag ik zo goed wie ik ben
En ik droom met open ogen"


Fleur Smits

Singer & Songwriter

Fleur Smits is een twintigjarige singer-songwriter, multi-instrumentalist en student aan de Kunstacademie van Maastricht. Fleur Smits is een bekende van SailWise. Op jonge leeftijd liep zij een niet-aangeboren hersenletsel op en kwam zij vanuit het revalidatiecentrum op watersporteiland Robinson Crusoe. Over haar eerste bezoek schreef zij het nummer: 'Don't forget to fly'. Dit nummer speelde zij ook bij Radio 538.

De nummers die Fleur schrijft gaan over wat zich in haar hoofd afspeelt, maar ook over wat er in de wereld daarbuiten gebeurt. Zichzelf begeleidend op piano, akoestische of elektrische gitaar, snijdt ze persoonlijke thema’s aan, maar weet ze ook maatschappelijke onderwerpen aan te kaarten. Voor SailWise is Fleur een echte held met haar songtekst: 'Freedom is a state of mind'


Manuela Nzenge

Zangeres

Manuela Nzenge is 28 jaar en een zangeres in hart en nieren. Muziek is haar leven. Met haar muziek wil Manuela mensen inspireren om te laten zien dat je meer bent dan alleen je beperking.

Vijf jaar geleden won Manuela de regionale talentenjacht Aveleijn's Got Talent en drie jaar geleden was ze te zien in het tv programma We Want More, waarin ze de halve finale behaalde. In 2020 werd ze door de burgemeester van Hengelo benoemd tot Hengelo's talent van het jaar. Zeer recent was Manuela te zien bij het tv programma I Can See Your Voice.


Robert Hutten

Pianist

De meeste mensen vinden muziek maken op zichzelf al moeilijk genoeg. De Veenendaalse Robert Hutten heeft daar nog een extra uitdaging bij. De muzikant heeft namelijk een visuele beperking. Hij kan niet zien en speelt alle muziekstukken op gehoor. Robert is werkzaam als pianostemmer en studeert daarnaast aan de beiaardiersschool in Mechelen, België. Al sinds hij heel jong is speelt Robert piano. Dat doet hij bijna allemaal op gehoor. “Wanneer je visueel beperkt bent werken je andere zintuigen heel sterk. Dat moet ook wel. Maar dat heeft ook zo zijn voordeel. Ik pik heel veel op met mijn oren. Als ik een muziekstuk drie of vier keer hoor kan ik hem al meespelen.” Tijdens Concert @ de Plassen zal Robert op piano Jaap Reesema gaan begeleiden.


Glenn Palm

Zanger

Glenn Palm wordt op 17 juli 1984 geboren en getogen in Amsterdam.

Glenn start zijn zangcarrière in zijn studententijd en krijgt zijn eerste contract op 18 jarige leeftijd bij Café Bolle Jan in Amsterdam. Na het volbrengen van zijn studie Media- & Entertainment Management is hij blijven doen waar hij het allermeest van geniet: "Zingen!"

Zo'n 200 keer per jaar pakt Glenn zijn microfoon om op te treden in het land. o.a. Festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en kroegen vult hij met zijn geweldige stemgeluid en laat hij genieten van Nederlands- en Engelstalig repertoire.

Zijn eerste Nederlandstalige single "Dans" heeft hij opgenomen in de Rooftop Studios in Holten. Dans is geschreven door Edwin van Hoevelaak, Marcel Fisser en Bram Koning. Het succesvolle drietal hebben hun sporen in het vak meer dan verdiend. Edwin van Hoevelaak heeft het nummer ook geproduceerd. Hij is o.a. bekend van de successen van André Hazes, Jeroen van der Boom, Nick & Simon en Wolter Kroes.

"Dans" je mee met Glenn!?


Bieslook Karavaan

Band

Bieslook Karavaan wordt gevormd door gerenommeerde musici met jarenlange ervaringen in diverse ensembles en kamermuziekgezelschappen.

Bieslook Karavaan neemt haar publiek mee op wereldreis met melodische tango’s, pakkende ritmes en swingende jazz. Zowel met zang als instrumentaal worden volksmuziek parels uit landen zoals Moldavië, Griekenland en Colombia ten gehore gebracht. Het internationale gezelschap van enthousiaste musici maakt van concerten een meeslepend en verassend feestje. Bieslook Karavaan speelde eerder onder andere op Podium Doesburg, MadNes festival (Ameland), en festival de Onderstroom (Vlissingen).


Eva Eikhout

Presentatrice

"Ik kijk er naar uit om dit evenement te presenteren, omdat we allemaal blij worden van gezellig samenzijn, buitensporten en mooie muziek waarbij het niet uitmaakt wat je wel of niet kunt. Meedoen, daar gaat het om."

Eva is programmamaker en presentatrice bij o.a. BNNVARA en daarnaast dagvoorzitter, moderator en motivational speaker. In zowel 2016 als 2023 deed ze  een succesvolle TEDxTalk. In het voorjaar van 2024 verschijnt haar eerste boek en sinds kort is Eva als klein meisje in een grote stad, een officiële inwoner van Amsterdam. En 20 april presenteert zij SailWise' Concert @ de Plassen! 

Op 9 maart 1996 wordt Eva als eerste van drie dochters kerngezond geboren met een afwijking aan haar ledenmaten. Ze heeft geen handen, geen ellebogen en geen knieën. Eva groeit op in Groesbeek, vlakbij Nijmegen. Van gebrek aan levenslust is geen sprake. Met haar elektrische rolstoel scheurt ze overal naartoe, ze maakt makkelijk vrienden en in het regulier onderwijs kan ze goed meekomen. Totdat ze naar de middelbare school gaat en op haar 16e haar armen en benen graag terug wil… Maar zo werkt het leven helaas niet. Ze zoekt hulp en komt daardoor in aanraking met rouw: ze heeft namelijk iets niet (volledige armen en benen) en die zal ze ook nooit krijgen.

Door de jaren heen blijft dit een terugkerend thema. Ze komt erachter dat de wereld zich niet gaat aanpassen aan haar en daarom leert zij zichzelf dansen met de bureaucratische systemen en weet op creatieve manieren zelf de regie in handen te houden. Ook ontdekt ze dat iédereen op een bepaalde manier beperkt wordt. Je hoeft namelijk geen fysieke beperking te hebben om beperkt te worden. Het is echter de kunst om er dan zelf voor te zorgen dat je het roer in handen houdt, want alleen dan bereik je je doelen.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 20 april 2024
Tijd: 15.30 tot 17.30 uur
Locatie: Watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrechtse Plassen)
Parkeren: Parkeerterrein Vuntuslaan (navigatieadres: Vuntuslaan 9, Loosdrecht


De SailWise Lustrum10daagse wordt mede mogelijk gemaakt door: