Groepen

Watersporten bij SailWise is veel meer dan alleen genieten op het water. Door actief te zijn kan iedereen met een handicap, beperking of chronische ziekte weer het gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Jezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Niets moet, alles kan! Deelnemers van SailWise zijn het erover eens: SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten.

Historisch zeilschip

Onze tweemastklipper Lutgerdina is een historisch zeilschip uit 1897. Sinds 1981 is het schip volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een beperking. De ganboorden zijn extra breed, het stuursysteem is hydraulisch, de zeilen zijn vanuit een rolstoel te hijsen... en dan hebben we het alleen over de aanpassingen bovendeks. Via de lift of trap kom je benedendeks in een gezellige groepsruimte met aangepaste keuken. Een aantal hutten is voorzein van hoog-laagbedden en tilliften, de douches en toiletten zijn aangepast en ook hier zijn de gangen breed genoeg. Kortom, iedereen kan mee!

Voor wie?

Een weekendactiviteit, een week lang zeilen of een dag op pad met de Lutgerdina. Op deze prachtige klipper organiseren wij activiteiten op maat voor groepen tot 20 personen (waarvan 7 rolstoelgebruikers).

Onze vakanties zijn een ideaal middel voor revalidatie, re-integratie, sociaal contact en het ontdekken en verleggen van grenzen. Veel mytylscholen, groepen uit het speciaal onderwijs, woongroepen en revalidatiecentra maken daarom jaarlijks gebruik van ons aanbod voor aangepaste vakanties voor groepen. Ook dagtochten met de Lutgerdina zijn mogelijk. Wij laten mensen ervaren dat ze fysiek en mentaal meer aankunnen dan ze denken.

Wat kunnen jullie verwachten?

Vanaf het moment dat jullie aan boord komen, laten jullie alle dagelijkse beslommeringen achter je. Dit is pas het echte zeilen! Een vaste vaarroute hebben we niet, die bepalen jullie als groep samen met de bemanning. Heerlijk zeilen over het IJsselmeer, droogvallen op het Wad, leuke haventjes bezoeken, nachtzeilen... het kan allemaal op de Lutgerdina! Jullie overnachten ook op het schip. Bovendien zorgen jullie samen voor het eten en andere huishoudelijke taken. Maar bovenal: samen beleven jullie een fantastische tijd op een uniek, historisch schip!

Groepsarrangementen Lutgerdina

We bieden standaard groepsarrangementen, maar er zijn ook mogelijkheden voor een programma op maat. Er is plek aan boord voor 20 gasten, waarvan maximaal 7 rolstoelgebruikers. Als groep zorg je zelf voor de noodzakelijke ADL-hulp en, indien nodig, verpleegkundigen. Onze goed opgeleide bemanning begeleidt jullie onvergetelijke zeilzwerftocht met de Lutgerdina.

Neem contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756 en wij maken graag een offerte op maat!