Groepen

Watersporten op SailWise-watersporteiland Robinson Crusoe is veel meer dan alleen genieten op het water. Door actief te zijn kan iedereen met een handicap, beperking of chronische ziekte weer het gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Jezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Niets moet, alles kan! Deelnemers van SailWise zijn het erover eens: SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten.

Robinson Crusoe

Wil je met jouw groep zeilen, suppen bij zonsondergang of kanoën in de natuur? Of gaan jullie liever waterskiën, een nachtzeiltocht maken of zeilen met een catamaran? Dacht je dat dat niet mogelijk is voor mensen met een beperking? Dan heb je het mis! Op een idyllisch plekje, midden op de Loosdrechtse Plassen ligt ons watersporteiland Robinson Crusoe. Een groen eiland met een groot buitenterras, aangepaste groepsaccommodatie en ruim aanbod aan zeilboten en meer watersportmateriaal. Kortom: dé plek voor het ultieme vakantiegevoel.

Iedereen kan watersporten

Ons watersportmateriaal is, waar nodig, aangepast voor mensen met een beperking. Er zijn rolstoeltoegankelijke zeilboten en op de steiger staat een tillift om de transfer van rolstoel naar boot te maken. Bovendien zijn er speciaal ontworpen stoelen voor meer comfort en stabiliteit en hebben enkele boten een joystickbesturing voor mensen met een verminderde arm- en handfunctie.

Voor wie

Onze vakanties zijn een ideaal middel voor revalidatie, re-integratie, sociaal contact en het ontdekken en verleggen van grenzen. Veel mytylscholen, groepen uit het speciaal onderwijs, woongroepen en revalidatiecentra maken daarom jaarlijks gebruik van ons aanbod voor aangepaste vakanties voor groepen. Wij laten mensen ervaren dat ze fysiek en mentaal meer aankunnen dan ze denken. Op watersporteiland Robinson Crusoe is ruimte voor 23 gasten bij meerdaagse zeilactiviteiten en 30 gasten bij dagactiviteiten. Bij zowel meerdaagse- als dagactiviteiten kunnen we maximaal 10 rolstoelgebruikers ontvangen.

Wat kunnen jullie verwachten?

Zodra jullie met onze veerpont wegvaren van de wal, komen jullie in een wereld van uitdagingen en mogelijkheden. We beginnen rustig om vertrouwd te raken op het water, maar al snel wordt iedereen uitgedaagd om zijn of haar grenzen te verleggen en ontdekken deelnemers dat er een wereld aan mogelijkheden voor hen ligt. Ze laten hun beperking los en krijgen een boost aan zelfvertrouwen. Het wordt een onvergetelijke tijd samen!

Op het eiland zijn ervaren bemanningsleden en deskundige vrijwilligers aanwezig om jullie te helpen bij de watersportactiviteiten. Als groep zijn jullie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het eiland. Jullie zorgen ook zelf voor het eten en andere huishoudelijke taken. En natuurlijk kan 's avonds het kampvuur aan om samen na te genieten van weer een heerlijke watersportdag.

Groepsarrangementen Robinson Crusoe

Hieronder vind je de prijzen* voor onze standaard groepsarrangementen in 2023. De prijzen voor de groepsboekingen zijn op basis van huur van de accommodatie, eindschoonmaak, vaarmateriaal (incl. brandstofkosten, haven- en bruggeld) en watersportprogramma. Onze goed opgeleide bemanning begeleidt jullie onvergetelijke watersportactiviteit op Robinson Crusoe.

Als groep zorg je zelf voor de noodzakelijke ADL-hulp en, indien nodig, verpleegkundigen. De kosten voor maaltijden en drank zijn voor rekening van de groep, waarbij de bemanning (9 personen) ten laste van de groep mee-eet.

Dag
 (10.00 tot 17.00 uur)  

 € 2.150,- 

 Weekend
 (vr. 20.00 tot zo. 16.00 uur) 

 € 4.347,-

 Midweek
 (ma. 11.00 tot vr. 16.00 uur) 

 € 7.449,-

 Week
 (za. 11.00 tot vr. 16.00 uur)

 € 9.774,-

* Voor buitenlandse groepen zijn wij genoodzaakt om afwijkende (iets hogere) prijzen te hanteren. Neem gerust contact op met de afdeling boekingen voor meer informatie.

In overleg kan je bij SailWise een groepsreis op het watersporteiland Robinson Crusoe op maat samenstellen. Neem contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756 en wij maken graag een offerte op maat!

Meerprijs

De standaardprijs is op basis van zelfverzorging, dus exclusief eten en drinken. Wij kunnen bij dagarrangementen tegen meerprijs de catering verzorgen. Bij meerdaagse arrangementen is dat geen standaard optie (alleen in overleg). In alle gevallen ligt de last voor de verzorging van de bemanning bij de huurder.