Vrijwilligerswerk bij SailWise

Vrijwilligerswerk bij SailWise is intensief, maar erg leuk en geeft bovendien veel energie. Er wordt best wel wat van je gevraagd, maar je krijgt daar ook veel voor terug. Kan jij je in onderstaande punten vinden? Dan pas jij uitstekend als vrijwilliger bij SailWise!

 • Je komt vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend
 • Je bent sociaal en behulpzaam indien nodig
 • Je bent graag buiten en houdt van water(sport)
 • Je bent lichamelijk en geestelijk fit
 • Je bent respectvol en benadert anderen gelijkwaardig
 • Je stimuleert anderen tot zelfstandigheid en neemt niets ongevraagd uit handen
 • Je toont initiatief en bent een teamspeler
 • Je staat open voor feedback en vraagt hulp als dat nodig is
 • Je draagt bij aan een goede sfeer in de groep
 • Je handelt veilig voor de ander en jezelf
 • Je bent aanstuurbaar en volgt de aanwijzingen van de bemanning op

Bekijk onderstaande vrijwilligersfilm:

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger van SailWise betrek je deelnemers zoveel mogelijk bij de zeilactiviteiten. Zeilen hijsen, sturen, navigeren, knopen leggen, manoeuvres uitvoeren, het dek schrobben, enz. Jij helpt bovendien bij de dagelijkse verzorging (ADL-zorg) van de gasten. De ene keer gaat het om hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen. De andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten, ondersteuning bij het aan boord gaan of het duwen van een rolstoel. Daarnaast zal je samen met de gasten koken, afwassen en andere huishoudelijke taken uitvoeren. Het schoonmaken en schoonhouden van de accommodatie en de sanitaire ruimten zijn dagelijkse klussen die daar ook bij horen. Jij vervult een voortrekkersrol en betrekt de gasten bij de klusjes tijdens hun vakantie. En natuurlijk is er voldoende tijd om gesprekken aan te knopen, samen te koken, spelletjes te doen en actief bezig te zijn met elkaar. Uiteindelijk zorg jij ervoor dat iedereen een superleuke vakantie heeft!

ADL-zorg spannend?
Heb je niet eerder zorg verleend aan mensen met een beperking en vind je dat wat spannend? Geen zorgen. Kom vrijblijvend naar één van onze introductiedagen en we vertellen je precies wat je als vrijwilliger kan verwachten. Of lees hier een interview met één van onze vrijwilligers >>

Zeilervaring is een pré

Op de tweemastklipper Lutgerdina en de catamaran Beatrix is professionele bemanning aanwezig. Als vrijwilliger betrek je de deelnemers bij de zeilactiviteiten, maar zeilervaring is niet noodzakelijk. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zoeken we voor de begeleiding van onze individuele reizen en groepsboekingen (zoals mytylscholen en revalidatiecentra) vrijwilligers die zelfstandig kunnen zeilen (minimaal windkracht 3) en kanoën. Je gaat dan als schipper van een kleine boot met een groepje deelnemers het water op, maar moet het roer ook uit handen kunnen geven. Heb je een aantal jaren niet gezeild? Dan kan je deelnemen aan een zeilopleiding om je zeilvaardigheden weer op te halen.

Verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond? Graag!

Deelnemers van SailWise kunnen zich voor elke accommodatie aanmelden, ook wanneer zij specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben. SailWise draagt dan zorg voor het inplannen van een BIG-geregistreerde verpleegkundige of bevoegd en bekwame verzorgende. Dus ben je verpleegkundige of verzorgende en vind je het leuk om in een relaxte vakantiesfeer je vak uit te oefenen? Kom dan als vrijwilliger naar SailWise!

Meld je aan als vrijwilliger >>
 

Wat krijg je als vrijwilliger bij SailWise?

 • Gratis verblijf op onze accommodaties (volpension)
 • Ongevallen- en WA-verzekering
 • Reiskostenvergoeding
 • Introductiedag of -weekend
 • Ontwikkelingsmogelijkheden: zeilopleiding (tegen geringe kosten) en matentraining
 • Vrijwilligersweekend
 • Medewerking aan verklaringen voor je opleiding, werkgever of uitkeringsinstantie(voor studiepunten/stage, buitengewoon verlof, behoud van uitkering)
 • Samenwerken in een team van ervaren en minder ervaren vrijwilligers, waarbij kennisoverdracht hoog in het vaandel staat
 • Nieuwsbrief speciaal voor vrijwilligers
 • Een hoop lol en waardering!

Introductiedagen

Voordat als vrijwilliger aan de slag kan, willen we graag eerst met je kennismaken en jou de gelegenheid geven om kennis te maken met SailWise, onze accommodaties, het vaarmateriaal en het vrijwilligerswerk. Ga je aan de slag op ons watersporteiland Robinson Crusoe, dan willen we graag weten wat jouw zeilervaring is. Als je je aanmeldt als vrijwilliger wordt je daarom uitgenodigd voor één van onze introductiedagen of -weekenden. Deelname hieraan is verplicht voor alle nieuwe vrijwilligers.

Lees hier meer over onze introductiedagen >>

Meld je aan!

Wil jij het verschil maken en mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie bezorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger via het inschrijfformulier!

Verklaring Omtrent Gedrag
De veiligheid en bejegening van onze gasten en vrijwilligers heeft voor ons de allerhoogste prioriteit. Om die reden vragen wij voor iedere medewerker én vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na je aanmelding als vrijwilliger ontvang je automatisch een e-mail van ons met praktische informatie over de aanvraag van jouw VOG. Meer informatie over de VOG vind je ook in ons vrijwilligersbeleid.

Heb je eerst nog wat vragen of opmerkingen?
Neem dan contact met ons op via boekingen@sailwise.nl / 0228-350756 / 06-10028408. We vertellen je graag meer leuks over ons fantastische vrijwilligerswerk!

Praktische informatie

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke documenten voor nieuwe vrijwilligers:

Wil je álle documenten inzien die van toepassing zijn voor nieuw én bestaande vrijwilligers? Kijk dan op sailwise.nl/protocollen.