Vrijwilligerswerk bij SailWise

Vrijwilligerswerk bij SailWise is intensief, maar erg leuk en geeft bovendien veel energie. Er wordt best wel wat van je gevraagd, maar je krijgt daar ook veel voor terug. Kan jij je in onderstaande punten vinden? Dan pas jij uitstekend als vrijwilliger bij SailWise!

 • Je komt vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend
 • Je bent sociaal en behulpzaam indien nodig
 • Je bent graag buiten en houdt van water(sport)
 • Je bent lichamelijk en geestelijk fit
 • Je bent respectvol en benadert anderen gelijkwaardig
 • Je stimuleert anderen tot zelfstandigheid en neemt niets ongevraagd uit handen
 • Je toont initiatief en bent een teamspeler
 • Je staat open voor feedback en vraagt hulp als dat nodig is
 • Je draagt bij aan een goede sfeer in de groep
 • Je handelt veilig voor de ander en jezelf
 • Je bent aanstuurbaar en volgt de aanwijzingen van de bemanning

De veiligheid en bejegening van onze gasten heeft voor ons de allerhoogste prioriteit. Om die reden vragen wij van iedere medewerker én vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk onze vrijwilligersbrochure (pdf) >>
Meld je aan als vrijwilliger >>

Bekijk onderstaande vrijwilligersfilm:

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger van SailWise betrek je deelnemers zoveel mogelijk bij de zeilactiviteiten. Zeilen hijsen, sturen, navigeren, knopen leggen, manoeuvres uitvoeren, het dek schrobben, enz. Jij helpt bovendien bij de dagelijkse verzorging (adl-zorg) van de gasten. De ene keer gaat het om hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen. De andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten, ondersteuning bij het aan boord gaan of het duwen van een rolstoel. Daarnaast zal je samen met de gasten koken, afwassen en andere huishoudelijke taken uitvoeren. Het schoonmaken en schoonhouden van de accommodatie en de sanitaire ruimten zijn dagelijkse klussen die daar ook bij horen. Jij vervult een voortrekkersrol en betrekt de gasten bij de klusjes tijdens hun vakantie. En natuurlijk is er voldoende tijd om gesprekken aan te knopen, samen te koken, spelletjes te doen en actief bezig te zijn met elkaar. Uiteindelijk zorg jij ervoor dat iedereen een superleuke vakantie heeft!

Zeilervaring is een pré

Op de tweemastklipper Lutgerdina en de catamaran Beatrix is professionele bemanning aanwezig. Als vrijwilliger betrek je de deelnemers bij de zeilactiviteiten, maar zeilervaring is niet noodzakelijk. Op het watersporteiland Robinson Crusoe ben je tijdens onze individuele reizen ook inzet baar als begeleider van de watersportactiviteiten. Voor de begeleiding van groepen (zoals mytylscholen, revalidatiecentra, woonzorggroepen, etc.) zoeken we ook vrijwilligers die zelfstandig kunnen zeilen (minimaal windkracht 3) en kanoën. Je gaat dan als schipper van een kleine boot met een groepje deelnemers het water op, mar moet het roer ook uit handen kunnen geven. Heb je een aantal jaren niet gezeild? Dan kan je deelnemen aan een zeilopleiding om je zeilvaardigheden weer op te halen.

Verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond? Graag!

Deelnemers van SailWise kunnen zich voor elke accommodatie aanmelden, ook wanneer zij specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben. SailWise draagt dan zorg voor het inplannen van een BIG-geregistreerde verpleegkundige of bevoegd en bekwame verzorgende. Dus ben je verpleegkundige of verzorgende en vind je het leuk om in een relaxte vakantiesfeer je vak uit te oefenen? Kom dan als vrijwilliger naar SailWise!

Wat krijg je als vrijwilliger bij SailWise?

Introductiedagen

Als je je aanmeldt als vrijwilliger wordt je uitgenodigd voor één van onze introductiedagen. Je maakt dan kennis met onze organisatie, onze manier van werken, de accommodaties, het vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk bij SailWise.

Ga je aan de slag op ons watersporteiland Robinson Crusoe, dan willen we graag weten wat jouw zeilervaring is. We delen je dan mogelijk in op een watersportweek. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen en kijken we naar jouw ervaring.

Meld je aan!

Wil jij het verschil maken en mensen met een beperking een onvergetelijke vakantie bezorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger via dit inschrijfformulier! Heb je eerst nog wat vragen of opmerkingen of wil je onze locaties eerst zien? Kom dan naar één van onze open dagen! Of neem contact met ons op via boekingen@sailwise.nl / 0228-350756 / 06-10028408. We vertellen je graag meer leuks over ons fantastische vrijwilligerswerk!

Praktische informatie

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke documenten, waaronder ons vrijwilligersbeleid, voorwaarden voor vrijwilligers en verschillende protocollen.