Aangepaste zeilvakanties

Vanaf september weer mogelijk

Met de goedkeuring door de RIVM van de richtlijn voor aangepaste vakanties afgelopen maand, is het voor SailWise mogelijk geworden om vanaf begin september haar watersportvakanties op het eiland weer aan te bieden. Natuurlijk conform de richtlijnen en aangepast aan het nieuwe normaal.

Vanaf begin september kan iedereen weer veilig en onbezorgd genieten van een heerlijke actieve watersportvakantie bij SailWise.
Dus klik vooral door naar de pagina van het reisaanbod met diverse nieuwe vakanties vanaf begin september!

Zeilvakanties op Robinson Crusoe

Ooit gedroomd van catamaranzeilen in een trapeze, nachtzeiltochten of kanoën bij zonsopgang? Of ga je liever waterskiën, surfen of er helemaal alleen met een zeilbootje op uit? Dacht je dat dat niet mogelijk zou zijn vanwege je beperking. Dan heb je het mis! SailWise zorgt dat jouw droom uitkomt op het privé-eiland Robinson Crusoe. Dit unieke eiland met gezellige, volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodatie ligt midden in de Loosdrechtse Plassen.

Volledig aangepast

Een watersportvakantie op Robinson Crusoe is uniek, omdat de watersportmaterialen waar nodig volledig aangepast zijn voor verschillende soorten beperkingen. Er staat zelfs een tillift op de steiger om de overgang van rolstoel naar boot gemakkelijker te maken. Je bent dus altijd welkom op het watersporteiland van SailWise, ongeacht je beperking.

 • Groot scala aan actieve, kleine watersporten
 • Loosdrechtse plassen
 • Geschikt voor mensen met een:
  • Lichamelijke beperking
  • Zintuigelijke beperking
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Verstandelijke beperking
 • Kies voor een (lang) weekend of (mid)week

Betaalbaar én all-inclusive!

Een volledig verzorgde, aangepaste vakantie bij SailWise is niet duurder dan een watersportvakantie voor mensen zonder beperking. De meerkosten voor jouw vakantie op Robinson Crusoe zijn voor rekening van SailWise. Onze watersportvakanties zijn all-inclusive*:

 • Meerdaagse zeilzwerftocht op de Lutgerdina
 • Overnachting aan boord
 • Eten en drinken*
 • Begeleiding bij de dagelijkse verzorging
 • Indien nodig: verpleegkundige zorg
 • Brandstof- en vaarkosten
 • Eindschoonmaak

* Bij de all-in-prijs zitten alcoholische dranken niet inbegrepen. Hiervoor vragen we een eigen bijdrage, net als voor uitstapjes naar bijvoorbeeld een museum, eten in een restaurant of drankjes en eten op een terras.

Wat kan je verwachten?

Tijdens een watersportvakantie op Robinson Crusoe staan grenzen verleggen, vrienden maken en gezelligheid centraal. Zodra je op onze veerpont stapt begint jouw avontuur. We starten met een gezamenlijke introductie en voor je het weet geniet je op het water van een heerlijke vakantie. Op ons watersporteiland kan je als beginner kennismaken met alle vormen van watersport of als gevorderde je favoriete watersport beoefenen. Er is afwisseling genoeg op de Loosdrechtse plassen. De vijf plassen en de Vuntusplas vormen samen 3.600 hectare watersportplezier. Je kunt gezellig picknicken op de mooi begroeide legakkers en eilanden of aanmeren bij één van de jachthavens, cafés en restaurants rond de plassen. Keuze genoeg!

Samen met de groep ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het eiland. Bovendien doe je gezamenlijk inkopen voor de maaltijden, kook je en verzorg je andere huishoudelijke taken. Zelfstandigheid en gezelligheid staat tijdens jouw vakantie centraal!

Je reisgenoten

We weten dat het prettig is om met gelijkgestemden op vakantie te gaan. Daarom bieden we verschillende groepsreizen aan op Robinson Crusoe: voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met een verstandelijke beperking. Je gaat dus alleen mee met een groep gelijkgestemden: supergezellig en hét moment om nieuwe vrienden te maken.

Begeleiding

Op ons watersporteiland Robinson Crusoe zijn drie ervaren bemanningsleden aanwezig. Daarnaast kunnen onze deskundige vrijwilligers je helpen bij de watersportactiviteiten en dagelijkse verzorging. Heb je begeleiding en/of verpleging nodig, dan is dat ook zeker mogelijk! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.