Watersportvakanties en aangepaste vakanties voor mensen met een handicap of beperking - op en aan het water

Zeilen voor gehandicapten

De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht: zeilen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. SailWise (statutaire naam: Stichting Watersport Gehandicapten Nederland) is al meer dan 45 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Van zwerftochten over het IJsselmeer en het wad met tweemastklipper Lutgerdina tot zeilen op de Friese meren vanuit ons watersportcentrum It Sailhûs en het beoefenen van kleine watersporten op het privé-eiland Robinson Crusoe. Bij SailWise worden grenzen verlegd en uitdagingen aangegaan!
 

Onze locaties

We bieden onze vakanties en activiteiten aan vanaf drie locaties in Nederland:

Onze locaties zijn uniek in hun soort, volledig aangepast, rolstoeltoegankelijk en voorzien van alle comfort voor een fantastische (zeil)vakantie of gewoon een gezellig weekendje weg met vrienden of vrienden. Ook onze schepen zijn aangepast, zodat iedereen zelfstandig mee kan doen. Het is zelfs mogelijk om te vergaderen of een bedrijfsevenement te organiseren op één van onze accommodaties! De mogelijkheden zijn eindeloos!
 

Actief, uitdagend en zelfstandig

Wij gaan uit van de filosofie dat watersport en actieve vakanties op het water een ideaal middel zijn om bij te dragen aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een handicap of beperking. Bij SailWise ontdekken onze gasten wat ze wél kunnen. Zichzelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Onze watersport helpt mensen met een beperking uit het maatschappelijke isolement en het bevordert de integratie. Hierdoor voelen mensen met een handicap of beperking zich fysiek en mentaal minder geremd, kunnen zij meer uit het dagelijkse leven halen en hun leven op meer zelfstandige wijze leiden.
 

Aangepast watersporten voor mensen met een handicap of beperking

Met wie ga ik op vakantie?

We weten dat het prettig is om met gelijkgestemden op vakantie te gaan. Daarom bieden we verschillende vakanties aan op onze locaties: voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met een verstandelijke beperking. Je gaat dus alleen mee met een groep gelijkgestemden: supergezellig en hét moment om nieuwe vrienden te maken.
 

Ook voor groepen!

Onze vakanties zijn een ideaal middel voor revalidatie, re-integratie, sociaal contact en het ontdekken en verleggen van grenzen. Veel mytylscholen, groepen uit het speciaal onderwijs, woongroepen en revalidatiecentra maken daarom jaarlijks gebruik van ons aanbod voor aangepaste vakanties voor groepen. Ook dagactiviteiten zijn mogelijk. Wij laten mensen ervaren dat ze fysiek en mentaal meer aankunnen dan ze denken.

In overleg kan je bij SailWise een groepsreis op maat samenstellen. Neem contact op met ons via boekingen@sailwise.nl of 0228-350756 en wij maken graag een offerte op maat!
 

Deskundige begeleiding

Alle bemanningsleden en vrijwilligers van SailWise hebben een belangrijke taak en dragen een grote verantwoordelijkheid: alle deelnemers op een verantwoorde manier laten watersporten. Door uitgebreide informatie vooraf en het volgen van trainingen en instructiedagen zijn zij goed voorbereid op hun taak. Onze ervaren bemanning en deskundige vrijwilligers voldoen daarmee aan alle randvoorwaarden.
 

Lichamelijke handicap of verstandelijke beperking: bij SailWise ga je met gelijkgestemden op vakantie